MoDo Hockey kontrakterar Eve Savander!
Publicerad: 2023-06-08
Vi säger varmt välkommen till den backen Eve Savander, 24. Finländskan kommer närmast från spel i seriekonkurrenten AIK och har signerat ett tvåårskontrakt.

– Det känns riktigt roligt att kunna presentera Eve. Det är en spelare som vi känner att vi fått riktigt bra koll på genom grundlig scouting, säger MoDos sportchef Björn Edlund.

Eve Savander, född 1998 i Joensuu i Finland, är en högerfattad back som kom till Sverige och AIK inför den gångna säsongen. Totalt blev det tolv poäng, varav tre mål, på 31 matcher i grundserie och slutspel.

– Det är en bra tvåvägsback – rightare, bra i det fysiska spelet, har ett bra förstapass och en bra, teknisk skridskoåkning. Eve är aktiv i båda zonerna, vilket vi gillar, har ett bra spelsinne och vet ofta vad hon ska göra i nästa situation, säger Björn Edlund.

Innan hon kom till SDHL spelade Savander fyra år i USA, med Ohio State University i NCAA, och har utöver detta en hel del internationell erfarenhet från landslagsspel, både på U18- och seniornivå. 2015 var hon med och vann ett VM-brons.

– Jag är väldigt glad över den här möjligheten, att få komma till en stark organisation och ett lag som kommer att vara riktigt bra nästa säsong. Jag vill bli involverad i lagets process och vill utveckla mig själv som spelare. Det ska bli roligt att träffa gruppen och komma igång, säger Eve Savander.

Kontraktet är skrivet över kommande två säsonger, till våren 2025, och säsong två är ett så kallat optionsår.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist