Michael Boivin klar för MODO Hockey

12 januari 2021 08:59
Herr

Den kanadensiske backen Michael Boivin ansluter till MODO Hockey, det stod klart under tisdagsmorgonen. Boivin spelade den senaste säsongen i HC Innsbruck där han gjorde 39 poäng på 43 matcher.

— Han är en erfaren spelare med många bra egenskaper där hans främsta styrkor ligger i skridskoåkningen och ett bra skott, säger Fredrik Glader.


MODO Hockey har skrivit kontrakt med den 30-årige kanadensiske backen Michael Boivin. Boivin kommer närmast från två säsonger i österrikiska ligan EBEL där han spelat för HC Innsbruck. Boivin har totalt gjort fem säsonger i EBEL där han varit en poängstark spelare.

— Mike är en erfaren spelare som kommer hjälpa våra unga backar och han har många bra egenskaper där hans främsta styrkor ligger i skridskoåkningen och ett bra skott, säger Fredrik Glader och fortsätter:

— Han har varit på vår radar ett tag och nu när Jesper Lindgren lämnade så var vi snabbt på bollen. Efter fem säsonger i österrikiska ligan så har han vanan av stor rink och han har producerat bra där, vilket vi naturligtvis hoppas att han även ska göra här hos oss.

"Adam hyllade MODO Hockey"

Michael Boivin kommer ursprungligen från British Columbia, Kanada och han befinner sig för tillfället i Vancouver. Förutom säsongerna i EBEL har han erfarenhet från spel i ECHL och från college-hockey där han spelade för Colorado College i NCAA.

— Jag ser verkligen fram emot att få spela hockey igen. Under hösten har jag tränat tillsammans med en grupp spelare och tränare här i Vancouver, samma grupp som jag tränat med under försäsongerna tidigare år, säger Michael Boivin och fortsätter:

— Jag hoppas kunna bidra med mitt spel både defensivt och offensivt. Jag försöker använda min skridskoåkning över hela planen och jag vill verkligen vara en spelare som bidrar med min spelförståelse.

— Alla som spelar hockey känner till MODO och de spelare som producerats inom klubben. Med tanke på situationen i världen så valde jag att inte spela i EBEL den här säsongen men när MODO hörde av sig var det egentligen en "no-brainer" att tacka ja.

— Adam och Jeff Tambellini är goda vänner och Adam har bara sagt bra saker om Örnsköldsvik som stad, MODO Hockey som klubb och de fantastiska fansen efter förra säsongen. Jag vet att laget haft en tuff start på säsongen, men jag ser fram emot att vi tillsammans ska göra en stark vår som förhoppningsvis blir riktigt lång, avslutar Michael Boivin.

Kontraktet med Michael Boivin är skrivet för resten av säsongen och han ansluter till MODO Hockey under andra halvan av januari.