Här är MoDo Hockeys lagkaptener 2023-2024
Publicerad: 2023-08-18
Vi kliver in i en ny säsong i både SHL och SDHL – och vi gör det med nya lagkaptener.

Ledarstaberna för våra respektive representationslag har nu utsett sina lagkaptener. I både herr- och damlaget ser vi helt nya kaptener, med några återkommande namn som assisterande tränare.

Lagkapten för herrarna blir nyförvärvet David Rundblad, 32.

Det är första gången i karriären som den rutinerade backen får skrinna in på isen med ett C på bröstet och han gör det med glädje.

– Jag är glad över möjligheten att ha ett så hedrande uppdrag, och att ta sig an den rollen i MoDo Hockey. Jag ska göra allt jag kan för att vara en god ledarfigur, både på och vid sidan av isen, säger Rundblad.

Vid sin sida i kaptenskvartetten kommer han att ha ett annat nyförvärv, Mikael Ruohomaa, samt Sebastian Ohlsson och Josh Dickinson.

I damlaget är det ett annat nytt ansikte (om än nygammalt) som tar över C-stafettpinnen efter Olivia Carlsson. Återvändaren Ebba Berglund, 25, kommer också hon att axla rollen som lagkapten som första gången i sin karriär. Senast hon var i Sverige, med HV71, bar hon ett A.

– Det känns verkligen jättekul och väldigt ärofyllt för mig att bli ny lagkapten och jag ser väldigt mycket fram emot säsongen som kommer, säger Ebba Berglund.

Till sin hjälp som assisterande kaptener kommer Berglund att ha Lina Ljungblom, Linnéa Andersson och Mariam El-Mahmadi.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist