Tobias Enström tillbaka i MODO Hockey
Publicerad: 2018-08-24
Herr
MODO Hockey kan idag meddela att Tobias Enström är klar för spel i klubben den kommande säsongen i HockeyAllsvenskan. ”Det kommer betyda mycket för oss både på isen och vid sidan av isen att han nu ansluter till laget. Han har ett stort hjärta för både Örnsköldsvik och MODO och han kommer att göra allt som krävs för att göra gruppen bättre”, kommenterar sportchef Micke Sundlöv.

Backen Tobias Enström har under de 11 senaste säsongerna representerat Atlanta Thrashers och Winnipeg Jets i NHL där han spelat 719 matcher och svarat för 308 poäng genom 54 mål och 254 assist. Enström spelade senast i MODO Hockey säsongen 2006/2007 och gör sig nu redo för sin sjätte säsong i MODO Hockeys representationslag.

– Det har ska bli riktigt roligt och beslutet var någonting som växte fram efter att jag har diskuterat med min familj. Vi vill vara hemma i Örnsköldsvik och MODO är det enda alternativet för mig. Det kliar i fingrarna att komma igång igen och jag har väldigt fina minnen från när jag spelade senast. Jag vill vara med och skapa nya minnen och ser fram emot att dra på mig tröjan igen, kommenterar Tobias Enström och avslutar:

– Även om jag kört några veckor så ser jag verkligen fram emot att komma igång på riktigt som en del av laget. Jag är stolt att bära MODO-märket och när jag dessutom fick frågan att vara lagkapten kan jag inte vara stoltare och ska även bära det på bästa sätt.

”Han har viljan att vinna med MODO”

Enström, 33, har tränat med MODO Hockey den senaste tiden och varit delaktig i laget såväl på som utanför isen. Nu är ett kontrakt undertecknat som gäller för den kommande säsongen i HockeyAllsvenskan.

– I omklädningsrummet har Tobias varit delaktig i varje diskussion sedan den första dagen, där han tyckt och tänkt om vårt spelsystem med hur jag vill att både backar och forwards ska spela. Han har gjort det inför gruppen och det ger en oerhörd tyngd när någon som honom vågar uttrycka sig, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist och avslutar:

– Det betyder mycket för klubben, laget och för hela bygden att Tobias Enström är tillbaka i MODO Hockey. Att vi som lag får in den här typen av spelare med den erfarenheten är oändligt värdefullt för oss, men det jag tror är viktigast av allt är att det betyder någonting för honom att vara här och att han har viljan att vinna med MODO. Vi vill nu tillsammans lyfta både laget och Tobias med hans inträde i gruppen.

Tobias Enström kommer att vara MODO Hockeys lagkapten den kommande säsongen.

Säsongskort för HockeyAllsvenskan 2018/2019

{!A}

Till MODO Channel för fler klipp om Tobias Enströms återkomst till MODO Hockey

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson