Filip Sveningsson stannar i MODO

23 april 2021 10:01
Herr

Filip Sveningsson är klar för spel i MODO Hockey de två kommande säsongerna. ”Filip är en ung kille som har sina bästa år framför sig och han är en skicklig spelare med en bra karaktär som vi väldigt glada att få behålla i klubben. Han har alla förutsättningar att leverera mycket poäng de kommande säsongerna, kommenterar MODO Hockeys sportchef Henrik Gradin.


Filip Sveningsson har Gislaveds SK som moderklubb men har fått sin hockeyfostran i HV71 där han gått hela vägen via U16, J18 och J20 innan han säsongen 2016/2017 var ombytt för sina första matcher i SHL. Efter ytterligare en säsong i HV71 kom genombrottet som senior i Oskarshamn där Sveningsson svarade för 27 poäng (15+12) på 43 spelade matcher. Filip kom till MODO Hockey inför säsongen 2020/2021 och väljer nu att skriva på ett kontrakt för ytterligare två säsonger.

– Jag trivs väldigt bra i klubben och staden, det finns inget lag i HockeyAllsvenskan som har samma förutsättningar som MODO när det kommer till personer runt laget och de faciliteter som klubben erbjuder. Jag är en ung spelare och jag behöver en trygg miljö och bra träning för att fortsätta utvecklas och det känner jag att jag får här, kommenterar Filip och fortsätter:

– Man går runt och blir lite småförbannad på sig själv och det som varit så jag känner en stor revanschlust inför den kommande säsongen där vi ska träna och tävla hårt för att ta nästa steg.

”Offensiv spelare”

Säsongen som varit beskriver Filip som något han helst vill glömma och under 49 matcher så producerade han 14 poäng fördelat på 7 mål och 7 assist något som han vill förbättra till den kommande säsongen.

– Jag vet att jag kan vara en offensiv spelare i den här ligan. Många matcher spelade jag bättre än vad kanske statistiken visade. Det tärde på självförtroende, det var mycket stolpe ut för både mig och laget. Jag ska vara en offensiv spelare och bidra med mycket poäng men jag kan också smälla på och vara jobbig för motståndarna, säger Filip Sveningsson och avslutar med en hälsning till alla som följer MODO:

– Nu knyter vi näven och kör hårt, förra året glömmer vi och vi går mot nya mål och höjder!

Kontraktet är skrivet för de två kommande säsongerna.

Se sändningen MODO Channel i spelaren nedan för att höra mer om denna kontraktsförlängning.

Till MODO Channel