Adam Tambellini till MODO Hockey

10 oktober 2019 10:50
Herr

MODO Hockey kan idag presentera ett nyförvärv till klubben. Forwarden Adam Tambellini, som senast kommer från spel i AHL under de fyra senaste säsongerna, ansluter till laget. "En spelare med bra storlek, som är skicklig med pucken i anfallszon då han har bra teknik och bra skott", kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Adam Tambellini, 24, kommer senast från Belleville Senators i AHL där han den förra säsongen svarade för 32 poäng genom 13 mål och 19 assist på 72 matcher. Nu är han klar för spel i MODO Hockey för resterande del av säsongen 2019/2020.

– Jag är laddad och förväntansfull att komma över och träffa laget, tränarna och alla i organisationen. Eftersom det blir första gången jag spelar i Europa är jag medveten om att det kan krävas anpassningar i mitt spel, men jag hoppas att jag ska komma in i det så fort som möjligt, kommenterar Tambellini.

"Tycker om det offensiva spelet"

Den kanadensiske forwarden har de senaste fyra säsongerna spelat i AHL där han draftades av New York Rangers 2013 och spelade tre säsonger för Hartford Wolf Pack i AHL med resultatet 99 poäng, 46 mål och 53 assist, på 211 matcher. Tambellini är 193cm och väger 88kg och ser sig själv främst som en offensiv spelare:

– Jag är en spelare som tycker om att skjuta pucken och har även spelat mycket powerplay under de senaste säsongerna. Jag hoppas givetvis på att hjälpa laget i den spelformen, i det offensiva spelet men att även bidra över hela isen, sammanfattar Tambellini.

MODO-fans känner igen efternamnet Tambellini och Adam är mycket riktigt lillebror till den tidigare MODO-spelaren Jeff Tambellini som representerade MODO Hockey i SHL säsongen 2013/2014.

– Absolut var Jeff den första person jag ringde när det blev tal om att MODO Hockey var intresserade. Jag visste mycket om traditionen i klubben sedan tidigare men när det gällde staden, organisationen och alla passionerade supportrar hade Jeff bara bra saker att säga. Det ska bli väldigt roligt att spela i MODO Hockey och på så sätt även följa i hans fotspår i Örnsköldsvik.

Adam Tambellini ansluter till MODO Hockey i början av nästa vecka där kontraktet gäller för resterande delen av säsongen 2019/2020.

Till MODO Channel