Nya kontrakt för Jönsson och Sundin – Magwood stannar

28 april 2022 14:00
DAM

Lagbygget inför säsongen 2022/2023 är i full gång och på torsdagen kunde damlagets sportchef Björn Edlund leverera en del nyheter i en livesändning i MoDo Channel. En spelare lämnar – men flera är klara för en förlängning.


Den som lämnar klubben är målvakten Viktorie Svedjova. "Viki" kom till MoDo Hockey redan som 15-åring 2017, har gått hockeygymnasiet i Örnsköldsvik och etablerat sig som seniormålvakt. Den gångna säsongen vaktade hon målet tolv gånger i SDHL och hade 91,9 i räddningsprocent.

– En fantastiskt driven människa. Vi har kommit fram till att det bästa är att vi går skilda vägar i dagsläget, sedan kanske det blir så att våra vägar möts igen i framtiden, det får vi se, säger MoDos sportchef Björn Edlund om tjeckiskan.

På målvaktssidan i MoDo Hockey kommer däremot Lisa Jönsson att finnas kommande säsong. U18-landslagsmålvakten, som gjorde debut i SDHL i november, har signerat ett seniorkontrakt med klubben.

– Lisa är väldigt tävlingsinriktad och har tagit väldigt stora steg under sina inledande år i MoDo Hockey. Hon är väldigt nyfiken och målmedveten, säger Edlund.

Två forwards som också kommer att representera MoDo Hockey i SDHL säsongen 2022/2023 är Jaycee Magwood och Wilma Sundin. Magwood hade ett kontrakt med ett optionsår och det är nu klart att det optionsåret kommer att utnyttjas. Wilma Sundin har skrivit ett nytt tvåårskontrakt.

Edlund om Magwood:

– Det betyder mycket (att hon stannar). Hon är väldigt bra i gruppen och en "gamechanger". Hon är duktig på att få med sig puckar, är en naturlig målskytt och framspelare. Jag tycker att hon har utvecklats mycket under tiden hon varit här också.

Om Sundin:

– Hon har utvecklats i väldigt rask takt och tagit stora kliv säsong efter säsong. Hon är en väldigt spännande, ung spelare, som har kommit långt i sin karriär redan. Vi vill hjälpa henne att ta ytterligare kliv – och hon vill vara med på MoDos resa.

Björn Edlund gästade MoDo Channels studio på torsdagen. Se sändningen i repris nedan.