Tobias Enström lånar Per Svartvadets nummer 39

31 augusti 2018 10:39
Nyhet

Cirkeln sluts när MODO Hockeys lagkapten Tobias Enström kommer att bära tröja nummer 39 den kommande säsongen. Per Svartvadet, lagkapten senast Enström spelade i MODO, lånar ut sitt pensionerade tröjnummer. ”All heder till Per Svartvadet att jag nu får fortsätta bära numret 39 även i MODO Hockey. Jag ska försöka att leva upp till allt det han stod för när han spelade”, kommenterar Enström.


Tobias Enström kommer att spela i tröjnummer 37 fram till hemmapremiären av HockeyAllsvenskan 2018/2019 när MODO Hockey tar emot Almtuna söndag den 23 september. En ceremoni sker då innan nedsläpp där Per Svartvadet medverkar och överlämnar tröjan med nummer 39 för lån till Enström.

– De senaste elva åren har jag spelat i tröja nummer 39 men den tröjan hänger nu i taket här i Fjällräven Center. Jag satte mig ner med Per Svartvadet här om dagen och frågade snällt om han skulle kunna tänka sig att låna ut numret, vilket han svarade ja på, kommenterar Tobias Enström till MODO Channel och konstaterar:

– Det är ingen hemlighet att Per betydde mycket för mig under tiden i MODO Hockey där han var min lagkapten. När jag kom till Atlanta för min första NHL-säsong hade han precis lämnat klubben och jag tog över hans nummer 39. Sedan dess har numret följt mig i min karriär.

”Jag känner mig glad och hedrad”

Per Svartvadet är MODO Hockeys meste spelare genom tiderna med 755 matcher och har tröjnummer 39 pensionerat och en förtjänstfana i Fjällräven Centers tak sedan 2012. Svartvadet lånar nu ut sitt tröjnummer och det var aldrig några tveksamheter när frågan kom.

– Jag är jättetacksam för hyllningen från MODO Hockey med förtjänstfanan. Tobbe är en god vän och vi har en historia tillsammans med både samma klubbar vi spelat i och med tröjnumret på ryggen. När han ställde frågan var det både en rolig och en bra stund tillsammas, kommenterar Per Svartvadet och avslutar:

– Jag känner mig hedrad nu och även när han ville ha samma nummer som mig i NHL. Det är bara roligt och att han nu är lagkapten för MODO Hockey är väldigt positivt då han verkligen vill tillföra mycket till laget, varit med och spelat på högsta nivån, förstår de yngre killarna och är från bygden. Det enda han ska tänka på är att vara sig själv så kommer han att göra ett kanonjobb den kommande säsongen.

Tobias Enström blir MODO Hockeys 24:e lagkapten genom tiderna.

Säkra din plats till hemmapremiären den 23 september

Säsongskort till HockeyAllsvenskan 2018/2019

Till MODO Channel