Seger mot Björklöven i genrepet!
Publicerad: 2021-09-16
MATCHRAPPORT
Försäsongen avslutades på allra bästa sätt – med en seger borta mot rivalen Björklöven. Matchen slutade 3–2 i MoDos favör efter ett ryck i andra perioden.

MoDo kom ut till matchen på ett positivt sätt och fixade ett par tidiga numerära överlägen. Powerplay-spelet lämnade dock en del i övrigt att önska framför allt mål – och det var istället Björklöven som tog ledningen i samma spelform när Olle Liss satte 1–0 i spel fem mot tre.

Till slut kom dock utdelningen med en man mer på isen. I en rörig situation framför Björklövens mål, efter skott från David Bernhardt, höll sig Sebastian Ohlsson framme och petade in pucken.

I andra perioden handlade relativt mycket om MoDo och skottstatistiken, 14–9 i Björklövens favör, speglar inte riktigt händelserna på isen. Framför allt under en längre sekvens i mitten av perioden trummade vårt gäng på och målen lät heller inte vänta på sig.

2–1 sköt Markus Modigs med ett tungt direktskott i powerplay och inte långt därefter nätade Mikkel Aagaard efter ett vackert klapp-klapp-spel tillsammans med Pontus Näsén och Filip Sveningsson.

3–1 stod det därmed på resultattavlan när tredje perioden tog vid. På grund av två sena utvisningar i mittronden tvingades MoDo starta med två spelare färre på isen., men den svårigheten klarades utan större bekymmer.

Resten av perioden såg MoDo också ut att klara av, men i slutet skapade Björklöven en del spänning. Med målvakten i båset och sex utespelare på isen lyckades hemmalaget reducera. Tex Williamsson - som gjorde försäsongsdebut - stod för en utmärkt insats längst bak men tvingades kapitulera med 20 sekunder kvar.

Det blev dock inte mer spännande än så. Tiden tickade ut och MoDo får en skön seger med sig i bagaget till seriespelet.