Patrik Bartosak till MODO Hockey

29 januari 2020 22:10
Nyhet

Målvakten Patrik Bartosak är klar för spel i MODO Hockey. "Bartosak är en atletisk målvakt med bra spelsinne som har erfarenhet av att spela stora matcher. Målvaktssidan är en post vi vill göra än starkare och han ser fram emot att hjälpa laget till framgång", kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Den tjeckiske målvakten Patrik Bartosak, 26, är klar för spel i MODO Hockey. Bartosak har erfarenhet från spel i AHL där han säsongen 2014/2015 vann Calder Cup innan han återvände till Tjeckien för spel i Vitkovice. Klubben, där han tidigare spelat juniorhockey, representerade han under tre säsonger varav han i de två sista slutade serien med bäst räddningsprocent i hela ligan.

– Vi har två bra målvakter som växeldragit under säsongen men när den här möjligheten dök upp var den väldigt svår att tacka nej till. Bartosak är en målvakt med otroliga meriter som kommer kunna lyfta vår redan starka målvaktsbesättning en nivå till, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.

"Ser fram emot att spela för MODO Hockey"

Patrik Bartosak representerade Tjeckien under VM 2019 där han spelade i sex av tio matcher för en räddningsprocent på 90,62. Han vaktade bland annat kassen i gruppspelsmatchen mot Sverige och räddade 30 skott när Tjeckien besegrade Tre Kronor med 5-2.

Efter 11 matcher för Třinec i inledningen av den här säsongen valde sedan Bartosak att ta timeout från ishockey för att ta itu med personliga problem.

– Jag har gått igenom en tuff tid men har kommit stärkt ur det efter att ha tagit professionell hjälp. Jag ser nu fram emot att spela för MODO Hockey och kommer att flytta till Örnsköldsvik tillsammans med min familj för ett nytt kapitel i livet, kommenterar Bartosak och fortsätter:

– De senaste fyra veckorna har jag tränat hårt på is och känner mig nu helt redo för att spela matcher igen. Alla känner till MODO Hockey som organisation då det är en av de mest välkända klubbarna i Europa. Alla jag har pratat med om klubben och om staden har enbart varit positiva.

Kontraktet gäller för resterande del av säsongen 2019/2020 med en option för spel i SHL 2020/2021.

Till MODO Channel