Magnus Sundquist ny huvudtränare i MODO Hockey
Publicerad: 2021-02-04
Herr
MODO Hockeys styrelse har idag tagit beslutet att en förändring i ledarstaben är nödvändig på grund av de sportsliga resultaten för herrlaget. Därför rekryteras nu Magnus Sundquist som huvudtränare till herrlaget för resten av säsongen 2020/2021.

Modo Hockeys styrelse har idag beslutat om en förändring i herrlagets ledarstab. Magnus Sundquist blir ny huvudtränare och assisteras av Peter ”Piva” Johansson. Det innebär i sin tur att Pär Styf och Urban Omark kommer att entledigas och inte längre kommer att ingå i herrlagets ledarstab.

– Anledningen till förändringen är att varken prestation eller resultat varit på den nivån vi förväntar oss i MODO Hockey. Vårt mål har varit att jobba med kontinuitet och vår ambition har följaktligen varit att befintligt ledarteam skulle kunna få till en förbättring i prestationerna. Men eftersom förbättringarna i spelet och resultat uteblivit så har vi idag valt att agera, säger MODO Hockeys ordförande Ulf Strinnholm och fortsätter:

– Vi vill tacka Pär och Urban som verkligen gjort allt för MODO Hockey under pressade och svåra förhållanden, de kan gå med högt anseende ur detta och ska ha ett stort tack för sina insatser. Dock är situationen så att laget behöver ett nytt ledarskap för att kunna få till en positiv avslutning på säsongen och därför genomför vi nu denna förändring.

Ansluter redan i morgon

– När jag fick förfrågan så kände jag mig taggad direkt för en utmanande och spännande uppgift. MODO Hockey är ett spännande lag och det vi ska ta tag i nuläget tillsammans och blicka framåt. Det kommer att bli både spännande och inspirerande, säger Magnus Sundquist.

– Jag har haft en bra dialog med Fredrik Glader och det känns som att det kommer att bli ett givande samarbete och jag ser fram mot att göra mitt yttersta för att få till ett bra avslut på säsongen. Nu är det match på lördag i Norrköping och jag kommer att vara med redan på träningen i morgon för att vara med i startgroparna och prata med alla om det som har varit och vart vi vill nå, avslutar Magnus Sundquist.

Kontraktet med Magnus Sundquist sträcker sig över resterande del av säsongen.

{!A}

Julia Erixon