Oscar Pettersson tillbaka i MODO Hockey

27 april 2021 13:00
Herr

Efter två säsonger i Västervik är Oscar Pettersson tillbaka i MODO Hockey, det meddelade MODO Hockeys sportchef Henrik Gradin i tisdagens sändning i MODO Channel. ”Det känns riktigt roligt att komma hem till MODO igen, vi ska göra någonting riktigt bra”, kommenterade Oscar Pettersson nyheten om hans kontrakt med MODO.


Oscar Pettersson, som snart fyller 22 år, är tillbaka i MODO Hockey efter två säsonger i Västervik. Oscar, som startade sin karriär i Svedjeholmen och som har representerat MODO Hockey i juniorlag och herrlag under fem säsonger, har skrivit på ett tvåårskontrakt.

— Vi vet vad vi får i Oscar, han har en bra karaktär, han kan spela en tuff roll och vara jobbig för motståndarna samtidigt som han kan producera offensivt. Det är få som har båda delarna, kommenterar MODO Hockeys sportchef och fortsätter:

— Vi är väldigt glada att Oscar kommer tillbaka till oss det är mycket värt att få in en kille som gått genom våra juniorled och kan vår verksamhet. Det är viktigt att ta vara på spelare som varit i vår organisation och att de får möjlighet att utvecklas och sedan komma tillbaka till MODO och ta nästa steg.

”Småful och jävlig”

Oscar Pettersson har under sina två säsonger i Västervik stått för totalt 25 grundseriepoäng på 98 matcher och han återförenas nu med Mattias Karlin som varit hans tränare under de två senaste säsongerna:

— Känns riktigt bra att fortsätta med Karlin som tränare, han vet hur han ska få ut det bästa av mig och jag vet vad jag kan förvänta mig av honom. Han är en grym matchcoach som kan förändra en matchbild genom taktiska drag. Är också imponerad av hur han förbereder oss spelare inför en match, där han hittar svagheter hos motståndarna som vi kan dra fördelar av, säger Oscar Pettersson. Under det tio matcher långa slutspelet som Västervik spelade denna säsong så stod Pettersson för fem mål och var en av lagets bästa spelare. Nu hoppas han kunna ta med sig det målskyttet även till kommande säsong:

— Det jag egentligen är bäst på är ju att vara lite småful och jävlig men målskyttet har lossnat på senare tid så det ska jag ta med mig också, skrattar Pettersson och avslutar:

— Det känns skitkul att vara tillbaka i MODO igen. Har pratat mycket med Gradin om hur han ser på lagbygget och det känns väldigt spännande. Sedan så är det ju ett extra plus att Karlin blev tränare här också. Under mina tidigare år i HockeyAllsvenskan så har jag haft en annan typ av roll än vad jag haft under de senaste åren. Nu känner jag mig tryggare på allsvensk nivå och kan ta för mig på ett annat sätt och vet vad jag kan bidra med i laget.

Kontraktet med Oscar Pettersson är skrivet på två år.