Kaitlyn Tougas är tillbaka i MoDo Hockey

23 juli 2021 12:00
NYFÖRVÄRV

Hon gjorde 90 poäng på 80 matcher under sin förra sejour i klubben.

Nu återvänder Kaitlyn Tougas, 26, till MoDo Hockey.

"Jag längtar efter att få dra på mig den röda tröjan igen", säger forwarden.


2017 valde Kaitlyn Tougas att skriva på för MoDo Hockey, efter fyra år i universitetsligan NCAA i USA och en säsong med Brampton Thunder i kanadensiska CWHL. Hon kom snabbt att känna sig som hemma i Örnsköldsvik och Fjällräven Center och under två säsonger var hon en av våra allra viktigaste pjäser.

Nu kan vi med glädje meddela att den kanadensiska forwarden återvänder. Hon har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2021/2022.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att vara en del av den här klubben igen, säger Kaitlyn Tougas och fortsätter:

– Laget kliver alltid ut på isen med en hög nivå av energi och kampvilja och det finns massor av ledarskap och erfarenhet i gruppen. Inställningen är alltid positiv och målet är hela tiden att laget ska bli bättre både på och vid sidan av isen.

Efter sin senaste sejour i MoDo gjorde Kaitlyn Tougas en säsong med HV71 innan hon lämnade SDHL för spel med KRS Vanke Rays, en klubb som är baserad i kinesiska Shenzhen men spelar i ryska ligan. Det blev 17 poäng på 28 matcher i KRS och i bagaget har hon nu ytterligare en dos internationell erfarenhet.

I SDHL och SM-slutspel har Tougas totalt gjort 145 poäng på 122 matcher.

– Jag hoppas kunna tillföra en del offensiv kraft, skills och rutin, säger hon.

MoDos huvudtränare Björn Edlund är väl medveten om att Kaitlyn Tougas kan tillföra de bitarna.

– Vi vet vad hon går för och hon vet vad vi står för. Det var lyckat sist och vi ska göra vårt yttersta för att det ska bli lyckat även denna gång. Båda parterna har höga förväntningar på varandra, säger Edlund och fortsätter:

– Kaitlyns förmåga att själva skapa och att göra andra bättre kommer att göra oss starkare. Vi ser fram emot återföreningen.

Kaitlyn Tougas ansluter till laget i början på september.