Klassikermöte nästa onsdag – dags för match 158

7 oktober 2021 17:00
INFÖR MATCH

22 januari 2016 möttes MoDo och HV 71 i Örnsköldsvik.

På onsdag, 2091 sedan sist, ska klubbens båda herrlag göra upp på isen igen.

Det är dags för en tripp längs minnenas allé.


Härnäst, på fredag kväll, väntar match borta mot Kristianstad för vårt herrlag, men vi blickar redan nu också fram mot nästa hemmamatch, den mot nykomlingen HV 71 nästa onsdag.

Att MoDo Hockey och HV71 är två av svensk hockeys största föreningar genom tiderna kan nog de flesta skriva under på. Klubbarnas herrlag återfinns numera i HockeyAllsvenskan men har historiskt sett varit pjäser att räkna med i högstaligan – och både vi och Jönköpingsgänget har givetvis som ambition att ta hissen upp igen i framtiden.

Tar vi en titt i SHL/Elitseriens maratontabell placerar sig MoDo på sjunde plats genom tiderna med 2169 inspelade poäng på 1781 matcher, medan HV 71 ligger på femte plats med 2423 poäng på 1719 matcher.

I kategorin inbördes möten mellan klubbarna är det givetvis en matchserie som sticker ut lite extra – SM-semifinalen 2007.

MoDo vann de inledande två matcherna men föll sedan i tre raka och hade därför kniven mot strupen inför match sex på hemmaplan. Det kom att bli en tajt och målsnål historia, där Tobias Viklund satte 1–0 i andra perioden och Niklas Sundström sedan avgjorde med 2–1-målet, framspelad av Kristian Kuusela, endast 44 sekunder från slutsignalen.

Den sjunde och avgörande matchen i Jönköping vann MoDo sedan med klara 5–2 vilket följaktligen ledde till en plats i SM-finalen mot Linköping. Resten är, som man säger, historia!

Under de år som MoDo och HV71 hållit till i samma serie har lagen mötts åtskilliga gånger och slår vi ut resultaten över tid har det varit jämnt så det förslår.

Enligt matcharkivet i det digitala "MoDo-lexikonet" modohjerta.org – skapat av MoDo-supportrar – möttes lagen 157 gånger mellan 1979 och 2016.

– 69 gånger slutade det med seger för MoDo

– 73 gånger vann HV 71

– 15 gånger blev det oavgjort (på den tid då det var möjligt med delad pott)

Målskillnaden? 481–491.

Nu väntar möte nummer 158 och den här gången är det Hägglunds Arena som är skådeplatsen. Nedsläpp sker på onsdag klockan 19.00.

Kom och stötta MoDo Hockey! Biljetter köper du alltid smidigast på modo.ebiljett.nu.

Vill du äta och dricka gott medan du ser matchen? Boka bord i Restaurang Victory på denna länk.

Det går även bra att köpa biljetter i receptionen i Hägglunds Arena, öppettiderna är vardagar 09.00-16.00, eller hos något av våra ombud; ICA Kvantum Örnsköldsvik och ICA Kvantum Kramfors.