Olivia Carlsson fortsätter i MODO Hockey

11 april 2018 16:54
Dam

Under onsdagen stod det klart att Olivia Carlsson stannar ett år till i MODO Hockey. Olivia som inför förra säsongen skrev ett 1+1 kontrakt väljer nu att utnyttja optionen på ännu ett år i föreningen.


Åtta säsonger har det blivit för Olivia Carlsson i MODO Hockey. Hon kom till klubben inför säsongen 2011/12, och nu är det klart att det även blir en åttonde. Förra säsongen gjorde hon 27 poäng på 41 matcher och tränare Björn Edlund är väldigt nöjd att få behålla Carlsson ännu ett år.

– Olivia är personifieringen av vad MODO Hockey står för. Att man är beredd att jobba lite hårdare än vad som krävs, man sätter laget och föreningen främst i fokus och sig själv i andra hand. Det känns jättebra att hon valt att fortsätta med sitt kontrakt”, säger tränare Björn Edlund och fortsätter:

– Olivia har utvecklats otroligt mycket under de senaste åren, framförallt rent tekniskt. Hon har alltid varit jobbig för motståndarna att möta, men nu har hon börjat få utdelning i poängprotokollet. Och det är inget konstigt, hon har lagt ned väldigt mycket arbete för det, säger han.

Olivia Carlsson berättar själv att det aldrig var några tvivel på att stanna i föreningen hon varit trogen i sju säsonger.

– Det känns jättebra och det har varit en självklarhet för mig att stanna. Jag har fått ett stort MODO-hjärta och trivs väldigt bra i föreningen så jag ser verkligen fram emot att få fortsätta karriären i klubben, säger Carlsson.

Hon känner även själv att hon utvecklats mycket under de tidigare åren i föreningen, och hennes förutsättningar att ta fortsatta steg är bra i MODO Hockey.

– Om någon frågar mig vad jag har för förväntningar på mig själv är det att bidra med energi och vara en bra lagkamrat i laget. Nu har jag försökt fokusera på att bli bättre i själva spelet, mitt skott och tekniken. Den delen utvecklade jag väldigt mycket förra säsongen där jag fick chansen att göra mål och poäng. Mina chanser att utvecklas är bra här i MODO Hockey och det känns bra att få stanna, kommenterar Olivia Carlsson.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2018/2019.