Jared Cipparone ny huvudtränare för MoDo Hockeys damlag
Publicerad: 2022-04-11
Dam
I samband med dagens sändning i MoDo Channel presenterade Henrik Gradin den nya damorganisationen. Björn Edlund blir ny sportchef och som Huvudtränare för vårt lag i SDHL kommer Jared Cipparone in.

MoDo Hockey stod för en stark säsong i SDHL där man slutade femma i grundserien, för att sedan ge HV71 en rejäl match i kvartsfinalserien, en serie som MoDo till slut förlorade med 2-1 i matcher. Under säsongen har Björn Edlund haft rollen som både sportchef och huvudtränare, något som MoDo Hockey under måndagseftermiddagen kunde berätta kommer att förändras då damorganisationen stärks upp.

Henrik Gradin meddelade i direktsändning att Björn Edlund under kommande säsong tar ett helhetsgrepp som sportchef för MoDo Hockeys damorganisation samtidigt som Jared Cipparone blir ny huvudtränare för MoDo Hockeys lag i SDHL.

— Det här känns jättebra att vi får en stark organisation. Vi ska bli ännu bättre, vi ska vinna fler hockeymatcher men framför allt så ska vi utveckla duktiga hockeyspelare. Vi ska sätta en tydlig prägel på att kommer man till MoDo så är det proffsigt och här är det ordning och reda, kommenterade Henrik Gradin i MoDo Channel.

"Jag är väldigt glad att få komma hit"

Kontraktet med Jared Cipparone sträcker sig över två år och han ansluter med start 1 maj, då han tillsammans med Björn Edlund ska sätta upp framtiden för damorganisationen inom MoDo Hockey. Jared, som närmast kommer från AIK, har varit en av MoDo Hockeys motståndare och har bra koll på MoDo

— MoDo har spelat snabbt och och arbetet hårt under de matcher jag mött dem, de har även haft bra målvaktsspel och de har varit ett jobbigt lag att möta, kommenterar Jarde Cipparone och fortsätter:

— Det känns väldigt spännande att komma till MoDo och få vara med på resan framåt. Jag är glad och ser fram emot att få komma hit till Örnsköldsvik och påbörja arbetet.

"När detta landade så känns det otroligt bra"

När nu Jared Cipparone tar över som huvudtränare för MoDo Hockey så innebär det att Björn Edlund tar rollen som sportchef för damorganisationen i klubben. Björn har tidigare haft rollen som både sportchef och huvudtränare, något som varit en tuff uppgift.

— Jag har alltid brunnit med att vara på isen och få träna laget, men det ska bli intressant och roligt att få ta helhetsgreppet och vara en del av flickverksamheten, att få hjälpa till med hockeygym och kunna fokusera på att utveckla det. När tanken på att få göra detta landade så kändes det otroligt bra, säger Björn Edlund.

— Jared är extremt omtyckt av spelare han tränat tidigare och han har gjort ett vädligt bra jobb i de organisationer han jobbat i. Han är väldigt duktig, har hög erfarenhet, har vunnit mästerskap och han får alltid ut det mesta av gruppen.

Nu väntar jobbet med att sätta truppen inför kommande säsong och Björn Edlund kunde i sändningen avslöja att det kommer nyheter om laget inom kort.

Redaktör, MoDo Hockey Per Lundgren