Viktor Lööv till MODO Hockey

28 april 2013 14:03

MODO Hockey kan idag meddela att man har kontrakterat backen Viktor Lööv som kommer från Södertälje SK.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2014-15.

– En utvecklingsbar back med bra storlek. Viktor har tagit stora kliv de senaste säsongerna och vi hoppas att han utvecklingskurva kommer att fortsätta att peka uppåt, säger MODO Hockeys GM Markus Näslund.


Viktor Lööv – född 1992-11-16 – mäter 190 cm och väger 86 kg. Han är född och uppvuxen i Södertälje och har så här långt genom hela karriären representerat SSK.

Under den nyligen avslutade säsongen spelade han 50 matcher och noterades för elva poäng, varav två mål.

Så här säger Viktor om flytten till Örnsköldsvik och MODO Hockey:

– Jag tycker det här känns kanonbra. Känner mig redo att ta nästa kliv i karriären och är riktigt taggad för den utmaning som väntar, säger Viktor Lööv som kommer att spela i tröja nummer 50.

Hur bra koll har du på klubben MODO Hockey?

– Självklart känner man till alla 70-talister som fostrats i klubben. Det är verkligen en mäktig skara spelare som man lyckades plocka fram. När det gäller nutidens MODO Hockey har jag också hyfsat bra koll. Vet att klubben förfogar över många duktiga juniorer och att man vill satsa ungt de kommande åren. Robert Hägg är en duktig back och av de yngre så mötte jag Christopher Bengtsson många gånger när han spelade med Huddinge. Säsongen som gick spelade jag med Anton "Sockan" Forsberg i Södertälje så han har berättat en hel del om både klubben och staden.

Hur vill du beskriva dig själv som person?

– Envis och glad är två passande ord. Jag kan också vara bestämd och tjurskallig, och det sistnämnda på ett positivt sätt.

Hockeyspelaren Viktor Lööv?

– Är egentligen ganska allround. Jag gillar att spela aggressivt, att använda kroppen. Sedan brukar de allra flesta säga att jag är bra på skridskorna.

Hur ser du på att ta klivet från HockeyAllsvenskan till Elitserien?

– En utmaning som jag är redo att anta! Mitt personliga mål är att ta en ordinarie tröja och att få så mycket speltid som möjligt. Men det som är prio ett är att det går bra för MODO Hockey – att laget når framgång.

Viktor Lööv ansluter till laget måndag 29 april.