Backsidan förstärks – nytt kontrakt för Paula Bergström

18 juli 2021 10:00
FÖRLÄNGNING

Backen Paula Bergström, 22, har signerat ett nytt avtal med MoDo Hockey.

"Det är väldigt bra förutsättningar för mig här", säger hon.


Paula Bergström har KB65 som moderklubb och kom till MoDo som ungdomsspelare. Redan 2014 gjorde hon sin debut i Riksserien, dåvarande SDHL, och under årens lopp har det blivit närmare 200 tävlingsmatcher för Bergström i representationslaget.

Inför säsongen 2019/2020 valde backen att pröva lyckan i USA, med Long Island University i collegeligan NCAA. Förra hösten återvände hon dock till MoDo och hann med 22 matcher i SDHL innan säsongen med Long Island startade upp igen efter årsskiftet.

Nu är hon tillbaka på hemmaplan och har bestämt sig för att representera MoDo säsongen 2021/2022.

– Detta år är speciellt då det är OS-år. Jag vill ge mig själv de bästa förutsättningarna för att ta mig till OS och därför bestämde jag mig för att stanna kvar här hemma i MoDo, säger Bergström och fortsätter:

– Det är väldigt bra förutsättningar för mig här och det vägde in i mitt beslut. MoDo kommer alltid att kännas som hemma och jag trivs superbra i laget.

Vad har du för förväntningar inför säsongen som kommer?

– Jag har en bra känsla. Det är go stämning i laget och det ska bli spännande att se vad vi kan bygga vidare på från förra säsongen.

MoDos huvudtränare Björn Edlund är väldigt belåten med att just Paula Bergström blir en av byggstenarna i laget igen.

– Paula gör oss bättre som lag, både som spelare och som person. Hon är väldigt driven och gör alltid all hon kan i alla lägen. Vid det här laget har hon också skaffat sig väldigt mycket viktig rutin, både nationellt och internationellt, säger Edlund och fortsätter:

– Som back är hon allround och är en tillgång på alla delar av isen, både offensivt och defensivt. Med sin fysiska spelstil går hon också tydligt i bräschen för sina medspelare, säger Edlund.