"Alldeles för viljelöst"

8 mars 2014 14:15

MODO Hockey J20 förlorade idag borta mot Leksand med 1-3 – och man gjorde det efter en mindre bra prestation.

– Det är för många spelare som ligger på latsidan idag. Frånsett tredje perioden så finns inte jobbet och passionen för att man ska kunna vinna, säger Henrik Gradin, headcoach i MODO Hockey J20.


Idag spelade MODO Hockey J20 sin 15:e match av totalt 18 i SuperElit Top 10. En seger hade inneburit att MODO Hockey J20 skaffat sig närkontakt med den övre tabellhalvan. Så blev det dock inte. I Tegera Arena kunde Leksand vinna med 3-1 (1-0, 2-1, 0-0).

– I matchens inledning spelar vi ganska okay men man kände ändå att alla inte riktigt var på tå. Det var viljelöst på flera håll, säger Henrik Gradin, headcoach i MODO Hockey J20 och fortsätter:

– Leksand tog ledningen mitt i perioden i power play. Vi skapade i stort sett inte någonting – uppträdde inte som ett lag. I periodpausen tog vi ett snack och jag tycker också att vi startade mittperioden på ett bättre sätt.

Christopher Bengtsson kunde 5.47 in på perioden kvittera till 1-1 – målet kom för övrigt i power play. Drygt fyra minuter senare återtog dock hemmalaget ledningen igen.

– Sedan sätter de också trean i slutet av perioden. Efter deras 2-1 så tycker jag att vi faller tillbaka till gamla synder – uppträder som vi gjorde i första perioden. Vi skapar egentligen inte någonting alls i det offensiva spelet. Vi jobbar inte färdigt situationerna, säger Gradin.

Den sista perioden blev MODO Hockey J20:s bästa i matchen. Men någon målmässig utdelning fick man aldrig.

– Vi har en puck inne men domaren ser det inte. Visst är sådant surt men det är någonting som händer emellanåt. Vi jobbar bra i slutperioden – vi skapar chanser, säger Gradin och fortsätter:

– Men som helhet är det enkelt att konstatera att om man jobbar så dåligt som vi gjorde idag – då tar man inte några poäng. Man förtjänar inte heller att ta poäng. Det är för många spelare som inte är med och bidrar idag. Tyvärr. Tittar jag på laget i stort så tycker jag att de sex backarna gör det okay. Bland forwards jobbar Oskar Söderberg (bilden), Fabian Gunnarsson och David Gunnarsson bra. De visar vilja och hjärta.

MODO Hockey J20 får ta nya tag i morgon när man möter Brynäs på bortaplan.

Matchfakta