Mikkel Aagaard skadad

3 maj 2020 19:45
Nyhet

Under lördagen skadade sig MODO Hockeys Mikkel Aagaard under en fritidsaktivitet och ådrog sig en fraktur i vadbenet. "Naturligtvis väldigt olyckligt och maximal otur för Mikkel. Jag har pratat med honom under dagen (söndag) där operationen har gått bra och han är nu inställd på ett snabbt tillfrisknande och att vara tillbaka i träning så snart som möjligt", kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Det var under en match i padel som oturen var framme för MODO Hockeys Mikkel Aagaard som ådrog sig en fraktur i vadbenet. Olyckan skedde under lördagen där en lyckad operation följde omgående, samma dag.

– Han klev snett och fick ett brott på vadbenet där det till att börja med handlar om åtta veckor med gips. Prognosen för att läka den här typen av skada är mellan 8-12 veckor där han efter en veckas vila kommer att kunna återuppta träningen med styrka och överkroppsträning, kommenterar MODO Hockeys sjukgymnast och rehabilliteringsansvarige Magnus Håkansson och avslutar:

– Vi kommer givetvis att anpassa försäsongsträningen för bästa rehab och prognosen är att skadan inte kommer att påverka Mikkel Aagaards ispremiär eller på något sätt hans träning på is.