Jonas Holmström ny assisterande tränare

11 maj 2021 18:03
Herr

MODO Hockey meddelade under tisdagens livesändning i MODO Channel att Jonas Holmström blir ny assisterande tränare i herrlaget. Under de två kommande säsongerna kommer han att arbeta och leda laget tillsammans med Mattias Karlin. ”En otroligt skicklig tränare med sina spetskompetenser i det offensiva och individuell utveckling av spelare”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Henrik Gradin.


Jonas Holmström, 49 år, har de senaste sex säsongerna jobbat i HV71 där han varit huvudtränare för J20-laget och de senaste tre säsongerna verkat som assisterande tränare för herrlaget. Nästa anhalt för honom blir MODO Hockey där kontraktet är skrivet för de två kommande säsongerna.

– Väldigt roligt att Jonas valde att komma till MODO, en tränare som vi har bra koll på och som har jobbat på den högsta nivån i Sverige under de tre senaste säsongerna. Jonas kommer komplettera Mattias på ett bra sätt, där fokus för Jonas kommer vara på det offensiva och spelarutveckling som han är riktigt skicklig på , kommenterar Henrik Gradin.

– Det kändes kanon från första kontakten med både Henrik och Mattias. De har en tydlig plan och strategi för hur MODO ska ta nästa steg som lag och det kände jag att jag ville vara med på. Lagbygget känns verkligen intressant, där vi har många bra karaktärer i laget. Känns också roligt att få komma till MODO Hockey som klubb som är en anrik förening med en stark hockeykultur, säger Jonas Holmström.

"Rak och tydlig"

Rollen som assisterande tränare kommer innefatta ansvaret för det offensiva spelet, spelet i power play samt spelarutveckling.

– Det offensiva spelet och power play kommer vara fokus för min del och det är något som jag haft ansvaret för i min tidigare roll i HV71 också. Sedan är spelarutveckling något jag tycker är väldigt roligt. Att få jobba med individer och se dem göra framsteg är något jag brinner för, kommenterar Holmström och beskriver sig själv som tränare på följande vis:

– Som ledare är jag rak och tydlig men är även bra på att lyssna in killarna och får spelarna att må bra och prestera på isen. Det gäller att se varje individ och få dem att känna sig trygga i sin roll och se till att alla kollektivt ska bidra till framgång på isen.

Jonas anländer till Örnsköldsvik i slutet av sommaren och ser fram emot att komma igång med sin nya roll.

– Känner mig verkligen laddad att ta mig an uppgiften att träna MODO, det känns som att vi har en spännande säsong framför oss. Jag kommer upp till Örnsköldsvik i slutet av juli och det ska bli roligt att komma till en stad som verkligen andas hockey, avslutar Jonas.

Kontraktet med Jonas är skrivet över de två kommande säsongerna.