Förlust på bortaplan mot LHC
Publicerad: 2020-02-15
Dam
MODO Hockeys damer förlorade mot Linköping i säsongens sista grundseriematch. Matchen slutade 3-1 där Gracen Hirschy gjorde bortalagets enda mål. Nu väntar kvalspel för damerna.

Under lördagseftermiddagen möttes MODO Hockey och Linköpins HC i Stångebro ishall i sista omgången av SDHL-grundserien. MODO var laget som kom ut hetast och de förste tre-fyra minuterna av matchen vaskade man fram flera lägen.

Io och med två utvisningar tog dock hemmalaget över mer och mer. Tio minuter in i perioden tog hemmalaget ledning med 1-0 genom Emelie Kruse Johansen. Bara ett par minuter senare ringde det igen när Emilia ramholdt drygade ut hemmalagets ledning till 2-0.

MODO ryckte upp sig

Med en 2-0 ledning och gott om självförtroende kom LHC ut starkt i den andra perioden. Efter drygt två minuter stod det 3-0 på resultattavlan efter att Moa Wernblom skrivit upp sig i målprotokollet.

MODO ryckte dock upp sig och kort därefter reducerade man till 3-1 genom Gracen Hirschy som sköt sitt åttonde mål för säsongen. Gästerna fortsatte att skapa målchanser och ytterligare en reducering var nära flera gånger om.

Sista perioden blev sedan en mållös tillställning. Matchen slutade 3-1 där skotten skrevs till 36 - 28.

Kvalspelet

I och med kvällens slutresultat står det nu klart att damlaget kommer att få kvalspela för SDHL 2020/2021. Mer information om kvalspelet kommer när motståndare och speldagar är fastställt.