Sex herrspelare till juniorlandslagen
Publicerad: 2018-10-23
Junior
Markus Åkerblom (Team 17), Niklas Hävelid (Småkronorna) och Tomas Montén (Juniorkronorna) har under den senaste veckan presenterat de tre trupper som ska representera Sverige under novemberuppehållet och totalt sett finns sex spelare med från MODO Hockey i de tre trupperna.

Markus Åkerblom presenterade i mitten av förra veckan truppen för Team 17 som åker till Kanada för U17 Hockey Challange i Saint John och Quispamsis. I truppen finns backen Hugo Styf med som MODO Hockeys representant.

Sverige spelar en inledande träningsmatch på plats i Kanada den 1:a november innan huvudturneringen pågår mellan den 3:e och den 10:e november, där Sverige i gruppspelet ställs mot Finland, Ryssland och Kanada Röd.

Max och Joel Wahlgren i Småkronorna

Under måndagen presenterade Niklas Hävelid truppen som ska representera Småkronorna i den femnationersturnering som spelas i Kravare i Tjeckien mellan den 7:e och den 12:e november. Till turneringen har Hävelid bland andra tagit med två spelare från MODO Hockey, närmare bestämt Max och Joel Wahlgren. Förutom Sverige deltar USA, Schweiz, Tjeckien och Finland i turneringen.

Just Småkronorna är det landslag som kommer representera Sverige när J18-VM avgörs i april i Örnsköldsvik och Umeå, där Örnsköldsvik är huvudort och där Sverige kommer spela sina matcher i Fjällräven Center.

Tre spelare från herrtruppen i Juniorkronorna

Även Juniorkronorna kommer spela en turnering i Tjeckien under novemberuppehållet och det handlar om en fyrnationsturnering där Sverige, Finland, Ryssland och värdnationen Tjeckien gör upp om segern. Under onsdagen presenterade Tomas Montén truppen och i den återfinns Victor Berglund, Tom Hedberg och Lukas Wernblom från MODO Hockey.

De tre spelarna från MODO Hockey tillsammans med den övriga truppen reser till Hodonin för att mellan den 9:e och 11:e november spela tre matcher på tre dagar.

MODO Hockey gratulerar samtliga sex spelare och önskar ett stort lycka till i respektive turneringar!

Redaktör, MODO Hockey Per Lundgren