Målfest hemma mot Göteborg
Publicerad: 2018-12-01
Dam
Det blev en riktig målfest när MODO Hockey tog emot Göteborg hemma i Fjällräven Center i den 25:e omgången av SDHL. Segersiffrorna skrevs till slut till 9-1 i en match där Johanna Olofsson stod för ett hattrick och Kaitlyn Tougas gjorde två mål.

MODO Hockey spelade sin sista match innan uppehållet när man under lördagen tog emot Göteborg hemma i Fjällräven Center. MODO kom till spel med endast 13 utespelare på grund av skador och avstängningar men det skulle ändå bli en riktigt stark insats från hemmalaget.

MODO fick en pangstart på matchen och redan efter 58 sekunder tog man ledningen då Paula Bergström grävde fram pucken på vänsterkanten och med ett distinkt skott satte hon 1-0.

Göteborg fick till en kvittering halvvägs in i första perioden men det här var MODO Hockeys period både spel och målmässigt. Med dryga minuten kvar av perioden gav Kaitlyn Tougas MODO Hockey ledningen med 2-1 och innan perioden var över hade Johanna Olofsson, som hade en finfin match, gjort sitt första mål i matchen.

Olofsson med hattricket

Johanna Olofsson skulle göra fler mål än det som avslutade den första perioden, men de skulle hon få vänta med till den tredje perioden. I mittenakten fortsatte MODO Hockey dominera spelet och man gjorde även de två mål som föll.

Halvvägs in i matchen gjorde Laura Lerchova 4-1 för MODO i power play och med knappt fyra minuter till andra paus så gjorde Kaitlyn Tougas sitt andra och MODO Hockeys femte mål i matchen.

Väl i tredje perioden var det så dags för Johanna Olofsson att fortsätta sitt målskytte. Fram till den här matchen hade Olofsson inte gjort något mål men nu var det dags för islossning och det rejält.

Med 5:39 på klockan gjorde Olofsson sitt andra mål i matchen och knappt två minuter senare fullbordade hon sitt hattrick när hon i power play satte 7-1. Innan matchen var över hade Michela Cava gjort 8-1 och Ronja Mogren hade fastställt slutresultatet till 9-1.

MODO Hockey går därmed till tidigt juluppehåll i serieledning, nio poäng före Luleå. Luleå har dock sex matcher mindre spelade i en kraftigt haltande tabell.

Just Luleå står för motståndet i de två första matcherna när SDHL återstartar för MODO Hockey. Lagen möts den 27:e december i Luleå och den 29:e december i Örnsköldsvik.