Linus Pettersson förlänger med MODO Hockey

18 mars 2020 14:15
Herr

MODO Hockey kan idag meddela att Linus Pettersson stannar i föreningen där han skrivit ett nytt avtal för de två kommande säsongerna. "Vi ser fram emot Linus Petterssons utveckling där det gäller för honom att hitta en jämnhet i spelet. Vi vill jobba med kontinuitet i klubben och det är oerhört glädjande att vi kan behålla en egen produkt", kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Linus Pettersson har gått hela vägen genom MODO Hockeys organisation där han spelat i U16, J18 och J20-laget. Till säsongen 2018/2019 fick Pettersson chansen i representationslaget och var ombytt i 19 matcher. Den senaste säsongen var Pettersson ombytt i 42 matcher och svarade för 16 poäng genom fyra mål och 12 assist.

– Vi är jätteglad att kunna behålla Linus Pettersson i MODO Hockey då han är en kreativ spelare som hela tiden tar steg framåt i sin utveckling. Kollar vi på istiden kontra hans produktion den förra säsongen visar det även på det. Han kommer att vara en nyttig spelare de två kommande säsongerna, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.

"Stort sug efter revansch"

Linus Pettersson spelade 6:54 i snitt per match den förra säsongen och går nu in i sin första säsong som senior i och med den kommande säsongen.

– Det här känns jättekul, mitt fokus har alltid vara att stanna i MODO Hockey där målet är att spela i SHL med föreningen. Jag trivs med allt runt omkring och inte bara ishockeyn, så det här var ett självklart val för mig. Det blev inte så mycket istid i matcherna den senaste säsongen så jag har därför fokuserat mycket på andra utvecklingsområden där jag bland annat även jobbat på mental träning, kommenterar Linus Pettersson och avslutar:

– Den senaste säsongen var lite väl upp och ner för mig och jag känner ett stort sug för revansch, vilket även var en anledning till det nya kontraktet. Jag vill göra någonting bra i MODO Hockey och mitt mål är att bli en bättre spelare i alla aspekter redan till den kommande säsongen.

Kontraktet gäller för de två kommande säsongerna, till och med 2021/2022.