MoDo-trio uttagen till U18-VM i USA

6 maj 2022 09:00
DAM

Om en månad, 6-13 juni, avgörs U18-VM för damer i Madison, USA. Nu är den svenska truppen uttagen och inte mindre än tre spelare från MoDo Hockey kommer att få dra på sig den blågula tröjan med tre kronor.


Det handlar om målvakten Lisa Jönsson och forwardsduon Julia Perjus och Ebba Hedqvist.

Tanken var först att U18-VM skulle ha spelats i Sverige i januari i år, men på grund av coronapandemin valde det internationella ishockeyförbundet (IIHF) att skjuta på turneringen. Nu kommer världsmästerskapet alltså att spelas i juni istället, i Madison som ligger nordväst om Chicago i mellersta USA.

Jönsson, Perjus och Hedqvist möter upp resten av den svenska truppen den 30 maj inför avresa. Väl i USA väntar först en träningsmatch mot Tjeckien den 3 juni innan turneringen inleds med ett möte med värdnationen USA den 6 juni. Därefter väntar gruppspelsmatcher mot Kanada och Finland innan det förhoppningsvis vankas slutspel.

– I det här laget har vi många olika styrkor. Några spelare har styrkan i defensiven medan andra har det i offensiven. Vi tror på dynamiken och rollacceptansen i den här gruppen och får vi ihop alla bitar så går vi långt, säger Madeleine Östling till hockeyförbundets hemsida.