Simon Önerud klar för MODO Hockey

25 april 2013 09:01

MODO Hockey kan idag presentera ett nyförvärv. Det handlar om forwarden Simon Önerud som närmast kommer från Timrå.

– En bra skridskoåkare med ett tungt skott som är jobbig att möta när han spelar sitt spel, säger MODO Hockeys GM Markus Näslund.


Simon Önerud – född 1988-06-16 – mäter 185 cm och väger 92 kg. Han är född och uppvuxen i Jönköping och har HV71 som moderklubb.

Totalt har Simon gjort 232 elitseriematcher, samt 43 matcher i slutspelssammanhang och 2010 vann han även SM-guld med moderklubben.

2011 flyttade han norrut till Medelpad och Timrå – och nu går resan ytterligare norrut till Ångermanland och MODO Hockey.

– Känns som en riktigt rolig utmaning. Jag har enbart hört gott om MODO Hockey. Efter att ha pratat med GM Näslund känns det som att klubben verkligen tror på mig, att jag kan ta kliv och utvecklas, säger Simon.

– Simon är utrustad med ett bra skott och under sin första säsong i Timrå gjorde han 16 mål. Under den nyss avslutade säsongen har det gått lite upp och ned för honom men han känner sig rejält taggad för en nystart i MODO Hockey, säger GM Näslund och huvudpersonen själv säger så här när han beskriver sig själv som spelare:

– Det är alltid svårt att prata om sig själv men jag ser mig som en powerforward med bra skridskoåkning och bra skott.

Personen Simon Önerud?

– Jag är seriös och målinriktad. Tycker också att jag är en social och lugn människa.

Vilken bild har du skaffat dig av MODO Hockey genom åren?

– Fjällräven Center är en väldigt fin och modern arena. Sedan är den placerad på ett häftigt ställe alldeles vid vattnet. När jag mött MODO Hockey så har jag alltid tänkt på att det är bra tryck på läktaren. Inget snack om att Örnsköldsvik är en hockeystad. Det har också alltid varit tufft att spela mot MODO Hockey. Ett lag som spelar en fartfylld och rolig hockey. Jag ser fram emot att få bli en del av det.

Vilka är dina framtidsmål?

– Att vinna hockeymatcher. Det är vad allting handlar om. Jag vill vara med och bidra, vara med och hjälpa MODO Hockey att nå framgång. Rent personligt så vill jag utvecklas på alla områden och bli en viktig spelare för klubben, säger Simon och tittar tillbaka på den senaste säsongen i Timrå:

– Det gick upp och ned både för mig och laget. Jag var skadad på slutet av säsongen och det var tufft att stå på sidan och se klubben ramla ur Elitserien.

Simon ansluter till MODO Hockey kommande vecka.

– Det ska bli riktigt roligt. Jag är fylld av förväntan inför det här, avslutar Simon som kommer att bära tröjnummer 11 och har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2014-15.