Björn Hellkvist inför onsdagens bortamatch mot IK Pantern

20 november 2018 15:40
Herr

Under onsdagen reser herrarna söderut för starten på sin bortaturné. Det är tätt mellan matcherna och först ut är IK Pantern. "Vi har haft en bra träning med mycket tävling, och ganska mycket fysiskt spel. Vi försöker tycka in tävlingsmoment i allting vi gör. Det är ett bra när det är tätt matchande och när vi förhoppningsvis har tagit ett steg ut från en lite tyngre period", säger Björn Hellkvist efter tisdagens ispass.


MODO Hockey kommer senast från en grymt skön seger när man slog Vita Hästen med 2-1. Det matchvinnande målet kom med elva sekunder kvar av matchen och det var en enorm glädje efter matchen. En riktigt viktig vinst menar Björn Hellkvist.

– Det var lite tvångströja på och handklovar framför målet. Det syntes att det var mycket press som släppte från axlarna när Henrik Björklund satte sitt mål. Men framförallt när Kalle Jellvert gjorde sitt mål. Det syns att det släpte för många killar då, det var en härlig reaktion vid målen och det var roligt att se. Nu hoppas vi att det var en boost för självförtroendet, att vi kan ta med oss det och att vi fortsätter jobba på de bitarna som vi har strävat att bli bättre på, säger Hellkvist.

Under onsdagen reser herrarna söderut för tre stycken bortamatcher och det är en period där laget spelar många matcher på kort tid.

– Vi är mitt inne i en period där vi spelar nio matcher på nitton dagar och matcherna kommer tätt, vilket det känns som att man kan säga hela tiden nästan. Men jag ser fram emot det och det är roligt att få vara ute och resa med laget. Sen är det inte helt fel för mig som är skåning att få andas lite sydluft, säger Hellkvist.

Han menar att det är viktigt att inte kolla för långt fram i spelschemat när det är tätt mellan matcherna.

– Det är viktigt att vi inte tänker längre än nästa match. Vi är mitt inne i en säsong, där det är tätt mellan givarna och åker man runt och tänker på nästa match och vad man ska göra då så är man illa ute. Det gäller att man presterar i varje byte, varje teknik, skott, tackling och skottäckning. Vi måste hålla oss i nuet, säger han.

IK Pantern är bortaturnéns första motståndare

Första matchen på bortaturnén är mot IK Pantern. Ett lag som placerat sig på en elfteplats i tabellen med 23 inspelade poäng. Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen, då blev det förlust för MODO men Björn Hellkvist menar att laget stod för en av de bättre prestationerna för säsongen.

– Jag tycker att det var näst bästa insatsen på hela säsongen, däremot så var det då som vår offensiv började stöka till i kombination med att deras målvakt stod på huvudet. Vi hade en jättefin intensitet, bra passningsspel och skapade enormt mycket målchanser. Jag kan verkligen inte förstå hur Lars Volden kunde rädda några av de puckarna. Men ibland stöter du på riktigt duktiga målvakter och då måste du kunna hylla honom och inte bara tycka att du själv är dålig, säger han och fortsätter:

– Kan vi återupprepa den prestation som vi hade här hemma senast så är sannolikheten att vi vinner ganska stora. Sen är det inte lätt på bortaplan, och det är inte lika lätt att göra två så bra prestationer mot samma lag. För de kommer att scouta oss, avslutar Hellkvist.

Till MODO Channel