David Bernhardt förlänger kontraktet: "En viktig kugge"

5 november 2021 10:31
NYHET

MoDo Hockey kan med glädje meddela att ytterligare en kontraktsförlängning är gjord med en spelare i herrlaget.

Backen David Bernhardt har signerat ett avtal som sträcker sig även över säsongen 2022/2023.


23-årige David Bernhardt kom till MoDo Hockey inför denna säsong, efter en sejour i Finland där han spelade för SaiPa och HIFK.

Bernhardt, som ursprungligen kommer från Stockholm och har Huddinge som moderklubb, har i MoDo varit tongivande från sin backplats under hösten och står i seriespelet noterad för sju poäng, varav tre mål, på tolv matcher.

Det kontrakt han signerade inför säsongen sträckte sig fram till våren 2022.

Nu har han förlängt avtalet med ytterligare ett år.

– Det känns helt rätt att förlänga. Jag trivs väldigt bra i klubben och i stan och MoDo är inne på en resa som jag också vill vara en del av, säger David Bernhardt.

Backen är därmed den andra spelaren på kort tid skrivit på ett nytt avtal. Härom dagen aviserade vi ju också att Mikkel Aagaard blir kvar till och med säsongen 2023/2024.

Precis som i fallet med dansken är sportchef Henrik Gradin nöjd med att kunna lägga ytterligare en pusselbit till kommande upplaga av MoDo Hockey.

– Han har visat att han är en kijlle som har både offensiva och defensiva kvalitéer och han är en viktig kugge i bägge ändar av isen. Jag tycker att han besitter egenskaper som inte så många andra spelare i HockeyAllsvenskan har, säger Gradin.

David Bernhardt är i princip helt ny i MoDo Hockey men har alltså redan bestämt sig för att stanna även nästa säsong, vilket glädjer Henrik Gradin.

– Det känns väldigt bra. Någonstans måste det ju betyde att han har fått en positiv bild av oss att vi gör någonting rätt. Vi är jättenöjda med den här förlängningen, säger Gradin.

Följande spelare i herrlaget har kontrakt även efter denna säsong:

Målvakt: Tex Williamsson (22/23).

Backar: David Bernhardt (22/23), Filip Hasa (22/23), Pontus Näsén (22/23), Tobias Viklund (22/23), Emil Wahlberg (22/23).

Forwards: Mikkel Aagaard (23/24), Erik Jinesjö Karlsson (22/23), Jeremias Lindewall (22/23), Daniel Mannberg (23/24), Markus Modigs (22/23), Oscar Pettersson (22/23), Filip Sveningsson (22/23), Max Tjernström (22/23).