Björn Edlund inför helgens matcher i SDHL

15 november 2019 15:46
Dam

MODO Hockey möter Leksand och Brynäs när SDHL 2019/2020 fortsätter efter uppehållet. Inför helgens matcher träffade MODO Channel huvudtränare Björn Edlund för att prata om de kommande matcherna och 50-årsfirandet som händer i Fjällräven Center i helgen.


SDHL återstartar efter landslagsuppehållet och MODO Hockey inleder med två matcher på hemmaplan i helgen då man tar emot Leksand på lördag och Brynäs på söndag. Men helgen börjar redan under fredagens match i HockeyAllsvenskan då det inför match är en ceremoni där 50-årsfirandet av MODO Hockeys damverksamhet drar igång.

— Det känns jätteroligt att vi får göra detta. Vi är många som jobbat med detta och nu ska vi få presentera och hylla de som startat verksamheten, de som varit med på resan och vår framtid, säger huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel.

"Vi måste prestera på topp"

Lördagens match spelas mot Leksand i Fjällräven Center och inför helgens matcher har MODO Hockey tränat hårt med de spelare som inte varit på landslagsuppdrag.

— Uppehållet har gjort oss gott, vi har tränat hårt men också kunnat vara ledig två helger. Det har varit bra energi på träningarna och nu ser vi fram emot att ta med oss den energin in i helgens matcher.

— Leksand har kommit igång allt eftersom och har även fått in ett antal spelare. Det gäller att vi är med från start i den matchen. Vi ska kliva in och gnugga på med vår spelidé, säger Björn Edlund och avslutar:

— Ska bli jätteroligt att möta Brynäs på söndag. Vi vann på straffar borta mot dem tidigare under säsongen. Då gjorde Klara en stormatch i målet och var en stor anledning till att vi tog två poäng. Men vi måste prestera på topp för att ha en roligt och trevlig helg.

Skadeläget inför helgens matcher

Erika Rieder och Amanda Ahlm är tillbaka i truppen men Sofia Engström och Laura Lerchova missar matcherna mot Leksand och Brynäs.