MoDo vände och vann - Andersson avgjorde i förlängningen
Publicerad: 2022-11-27
MATCHRAPPORT
MoDo Hockey plockade sin fjärde raka seger i mötet med Djurgården på söndagen. Efter att ha hämtat upp ett tvåmålsunderläge sent in på den tredje perioden gick matchen till förlängning - där Linnéa Andersson blev matchvinnare med sitt första mål i MoDo-dressen.

Djurgården inledde piggast i mötet på Stora Mossen under söndagen - när laget gjorde både 1- och 2-0 i den första perioden. Ledningsmålet kom bara efter drygt 90 sekunders spel och i boxplay kunde hemmalaget utöka dryga kvarten in på den första akten. Jennifer Wakefield inledde målskyttet för MoDo kort därefter, men i den andra och långt in på den tredje perioden skulle uddamålsställningen stå sig.

Efter en mittenakt som dominerades av stockholmarna klev MoDo in med ny energi till den tredje perioden i sin jakt på en kvittering. Med mindre än tre minuter kvar av ordinarie matchtid valde coach Cipparone att plocka Lauren Bench - vilket gav resultat direkt. Kort därpå kom nämligen kvitteringen när tjeckiskan Vendula Přibylová utjämnade med sin tredje fullträff för säsongen.

Matchen gick till förlängning där Linnéa Andersson blev stor hjälte. 1:54 in på övertidsspelet sköt hon bonuspoängen till Ångermanland med sitt första mål i MoDo-dressen - och därmed fortsatte laget på sin segerrad med fjärde raka vinsten. Nu ska turnén avslutas imorgon kväll när HV71 väntar i Jönköping innan laget vänder hem till Örnsköldsvik ånyo.

TRÄNARKOMMENTAR

Jared Cipparone ger sin syn på matchen i Stockholm på söndagen;

– Jag tycker att Djurgården var det bättre laget i två perioder. De kontrollerade och stoppade vår fart genom mittzonen. Lauren höll kvar oss i matchen där. I den tredje kom vi loss och började skapade våra chanser - vilket till slut gav utdelning.

– Jag tror att tjejernas tuffhet och mod gjorde att vi kunde fullborda vändningen. Ibland går inte saker och ting riktigt som vi vill, men fortsätter man att kämpa händer bra saker. Allt cred till laget idag.

MATCHFAKTA

Djurgården – MoDo 2-3 e.förl. (2-1, 0-0, 0-1, 0-1)
Mål: 1-2 Jennifer Wakefield (Hedqvist), 2-2 Vendula Přibylová (El-Mahmadi), 2-3 Linnea Andersson (Ljungblom, Přibylová)
Skott: 29-21