Ny seger för MODO i J18 Elit Norra
Publicerad: 2018-11-07
Junior
MODO Hockeys J18-lag tog en ny seger när man besegrade AIK Härnösand med stabila 13-0. Två starka perioder med fem mål i vardera, bäddade för segern.

MODO Hockey fick en riktig kanonstart på onsdagens hemmamatch mot AIK Härnösand. Fyra minuter in i matchen hade man gjort matchen första mål när Isak Norén drog bort Härnösandsmålvakten och vispade in 1-0.

Bara en minut senare gjorde hemmalaget även 2-0 när Jeremias Lindewall fick god tid på sig att prickskjuta in pucken från slottet. MODO Fortsatte att trycka på och ett par minuter senare smällde det igen när Isak Norén återigen lämnades alldeles för fri framför mål.

Men man nöjde sig inte där. Innan perioden var slut utökade MODO sin ledning ytterligare när både Jeremias Lindewall gjorde 4-0 och Willy Norberg 5-0.

Ytterligare fem mål i andra perioden

Det tog inte många minuter in i den andra perioden innan hemmalaget återigen hade hitat nätet. Tre minuter in skickade Elliot Timander in ett välplacerat slagskott från blålinjen och några minuter senare gjorde MODO två snabba mål till när Albin Svedin gjorde 7-0 genom att snärta in en backhand, och sedan 8-0 genom Emil Westman.

Halvvägs in i perioden kom ytterligare två snabba mål, när Willy Norberg gjorde 9-0 och sedan 10-0 genom Ernst Axel Boberg.

Precis som övriga perioder så inledde MODO Hockey den tredje perioden i ett rasande tempo. Tre minuter in gjorde Casper Moberg 11-0 och bara 12 sekunder senare gjorde Willy Norberg sitt tredje för kvällen när han stänkte dit 12-0. Kort därefter var det även Isak Noréns tur att få göra hattrick när han tryckte dit 13-0.

13-0 blev också slutresultat i en väldigt ensidig match där MODO Hockey vann skottstatistiken med 44-9. I och med vinsten gick man också upp på en andraplats i tabellen.