Jennifer Wakefield förstärker MoDo Hockey!

9 augusti 2022 14:30
DAM

Vi säger varmt välkommen till Jennifer Wakefield! Den 33-åriga forwarden, som innehar både internationella guldmedaljer och SM-segrar, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till våren 2024.


Jennifer Wakefield har minst sagt en meritlista som heter duga. I sin karriär har hon bland annat hunnit vinna OS-guld och VM-guld med Kanada och bärga två SM-guld (2015 med Linköping och 2018 med Luleå/MSSK).

På 133 matcher i SDHL har hon noterats för hela 222 poäng och den gångna säsongen stod hon för 32 poäng på 28 matcher när hon spelade herrhockey med Skärblacka i division 3.

Nu är hon MoDoit.

Wakefield har signerat ett tvåårskontrakt och kommer till Örnsköldsvik nu på söndag.

– Det är en spännande spelartyp och hon har mycket erfaranhet, vilket är någonting vi har varit ute efter, säger MoDo Hockeys sportchef Björn Edlund och fortsätter:

– Vi vet också att hon blev intresserad av att göra en comeback i ligan nu när man införde tacklingar. Hon är en spelare som är van vid det fysiska spelet, hon är intensiv och har en hög kravbild. Hon kan jobba över hela planen och har bevisat att hon är en farlig målskytt och en poängmaskin. Vi hoppas att vi ska få ut alla de delarna av henne här.

Jennifer Wakefield befinner sig nu på ett läger i Amsterdam, där hon fungerar som instruktör, men i helgen dyker hon upp i Örnsköldsvik och ansluter till sitt nya lag.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att fortsätta min karriär i MoDo Hockey. Jag har stora förhoppningar inför den kommande säsongen och vill vara en bidragande orsak till att MoDo når framgångar på isen, säger Wakefield.