Utvisningar förstörde dagen för MODO Hockey
Publicerad: 2020-11-14
Dam
MODO Hockey kom till spel utan Lore Baudrit, Jaycee Magwood, Olivia Carlsson och Josefine Biseth Engmann i lördagens bortamatch mot SDE. En stark öppning gav laget ledningen efter en period men utvisningar och att flera spelare var borta tog till slut ut sin rätt och SDE vann med 5-3.

Efter fredagens möte med AIK tog sig MODO Hockey till Enebybergs Ishall för att på lördagseftermiddagen möta SDE i den 16:e omgången i SDHL. MODO som har en decimerad trupp, där bland annat både Jaycee Magwood och Lore Baudrit är avstängda, startade matchen på ett tempofyllt sätt och man tvingade SDE att dra på sig en del utvisningar i den första perioden.

Matchens första mål kom med 4:06 på tavlan då Amanda Ahlm, som var gårdagens vinnande straffskytt, tog hand om en sargretur och satte 0-1 för gästerna.

Under den första perioden drog SDE på sig tre utvisningar och i samband med en av dessa så utökade Erica Rieder MODO Hockeys ledning när hennes hårda slagskott hittade rätt bakom en skymd Lindsey Post i SDE:s mål.

En mittenperiod präglad av utvisningar

Utvisningarna fortsatte att hagla i den andra perioden, trots att matchen inte var speciellt ful. Hela nio utvisningar drog de båda lagen på sig tillsammans och det blev inte mycket spel i fem mot fem.

Knappt fem minuter in i perioden reducerade SDE till 1-2, ett mål som kom i spel fem mot fyra efter att MODO dragit på sig två minuter för sex spelare på banan. Målskytten Kelty Apperson styrde in pucken från nära håll, helt utan chans för Klara Peslarova i MODO Hockeys mål.

Säsongens första mål gjorde sedan Nathalie Lidman då hon åter gav gästerna ledningen med två mål. Lidmans skott från backposition hamnade i nätmaskorna med 14:35 på klockan i den andra perioden. Men SDE fick till ytterligare en reducering innan pausvilan och det målet kom efter att hemmalaget fått spela knappa minuten i fem mot tre.

Utvisningarna sänkte MODO i tredje perioden

MODO fortsatte ta utvisningar i den tredje perioden och med drygt sex minuter på klockan kvitterade SDE till 3-3 i powerplay. Bara 45 sekunder efter kvitteringen ytterliga en mängd utvisningar för MODO, då Fia Engström fick två minuter för tripping samtidigt som både Amanda Ahlm och Lina Ljungblom fick utvisningar för abuse.

I spelet fem mot tre tog SDE ledningen i matchen för första gången, detta när Kayleigh Hamer träffade krysset 8:21 in i perioden. Och när MODO sedan jagade en kvittering i slutet av matchen så fastställde SDE slutsiffrorna till 5-3.