Stark vändning tog MoDo till semifinal - Wakefield gigantisk
Publicerad: 2023-03-04
MATCHRAPPORT
Semifinal väntar för damlaget. Det står klart efter seger med 5-2 hemma mot SDE, i en match där MoDo reste sig från ett tidigt tvåmålsunderläge. Lina Ljungblom och Jaycee Magwood gjorde två mål var i vändningen, som Jennifer Wakefield låg bakom. Vinsten betyder 2-0 i matcher i kvartsfinalen och MoDo avancerar vidare i SM-slutspelet.

TRÄNARKOMMENTAR

Jared Cipparone berömmer sitt lag, som trots tidig uppförsbacke reste sig och säkrade avancemanget till semifinal;

– Tjejerna gjorde ett fantastiskt jobb som höll sig tålmodiga efter en tuff start och som tog sig tillbaka. Efter upphämtningen kontrollerade vi matchen bra, och vi kunde till sist stänga den. Vi hade verkligen ett starkt boxplay idag.

– Det här var en välförtjänt seger och jag är väldigt nöjd över hur alla spelare tävlade. Nu har vi några dagars vila, sen är vi redo för semifinal!

MATCHFAKTA

MoDo – SDE 5-2 (2-2, 0-0, 3-0)
Mål: 1-2 Lina Ljungblom (Wakefield), 2-2 Jennifer Wakefield (El-Mahmadi, Pribylova), 3-2 Jaycee Magwood (Wakefield), 4-2 Jaycee Magwood (Wakefield, Pribylova), 5-2 Lina Ljungblom
Skott: 30-23
Publik: 190

NÄSTA MATCH

I och med segern är MoDo klara för SM-semifinal. Där väntar antingen Luleå/MSSK eller Brynäs, ett motstånd som blir klart imorgon då den sista kvartsfinalen avgörs.

Vi återkommer med schema, speldatum och hemmamatcher för semifinalerna.

Press- och kommunikationsansvarig MoDo Hockey