MODO Hockey segrade i SDHL-premiären
Publicerad: 2018-09-08
Dam
Det blev seger med 0-4 borta mot Göteborg när säsongens första match spelades i SDHL. MODO Hockey förde spelet matchen igenom och i målet gjorde Tindra Holm en stabil insats. Målen framåt för MODO gjordes av Kaitlyn Tougas (2), Mina Waxin och Ellen Lövgren.

Säsongens första match i SDHL var ett faktum när MODO Hockey under lördagen gästade Göteborg för match mot Göteborg HC. Ett MODO Hockey med flera nya ansikten i laget kom ut rejält direkt från nedsläpp och var det förande laget under hela den första perioden.

Göteborg fick matchens första powerplay, men det var MODO Hockey som hade det bästa läget när Michela Cava bröt igenom och avlossade ett farligt skott mot Göteborgs mål, som dock inte hittade in i nät.

MODO Hockey fick till slut utdelning på sitt fina spel när man vände spelet och i den tre mot två-situation som uppstod hittade Brooke Boquist fint fram till Kaitlyn Tougas som på bortre stolpen kunde lägga in det första målet för säsongen för MODO Hockey.

Det höga tempot från gästerna gjorde att Göteborg tvingades ta flera utvisningar och när MODO fick chansen i spel fem mot tre så kom 0-2. MODO spelade runt fint och till slut tog Mina Waxin ett fint avslut från blå som letade sig in bakom en i övrigt storspelande Frida Axell i Göteborgs mål.

MODO fortsatt bästa laget i andra perioden

Den andra perioden fortsatte på samma sätt som den första slutade, med ett gästande lag som med sin snabbhet och fina passningsspel förde matchbilden. Drygt två minuter in i perioden utökade MODO till 0-3 då Matilda Elfvings skott från blå styrdes in i kassen av Ellen Lövgren.

Två raka utvisningar på MODO följde sedan. I den första av de två numerära överlägena för Göteborg skapade hemmalaget sin bästa chans så långt då man träffade den vänstra stolpen bakom Tindra Holm i MODO Hockeys mål.

I den andra utvisningen var det i stället MODO Hockey som skapade den bästa chansen och den tog gästerna till vara på då Kaitlyn Tougas gjorde sitt andra mål i matchen, även den här gången spelades hon fram av Brooke Boquist.

Under de resterande 10 minuterna av den andra perioden höll MODO relativt enkelt undan hemmalaget från några farliga chanser, samtidigt som man framåt skapade en hel del själva. Några fler mål föll dock inte utan MODO gick till periodvila efter 40 minuter med 0-4 på tavlan.

MODO bevakade ledningen i tredje perioden

MODO Hockey fick inleda den sista perioden i spel fem mot tre men hade svårt att få till några riktigt bra chanser. Göteborg kunde hålla undan från ytterligare baklängesmål, till stor del tack vare målvakten Frida Axell som gjorde många fina räddningar matchen igenom.

Den tredje perioden städades relativt snabbt undan och några fler mål blev det inte i matchen utan MODO Hockey vann säsongens första match i SDHL med 0-4. Redan i morgon spelas nästa match då MODO tagit sig till Jönköping för match mot HV71.