Seger över Leksand efter hattrick från Cava
Publicerad: 2018-11-16
Dam
MODO Hockey låg i underläge efter den första perioden i fredagskvällens match mot Leksands IF men vände matchen och vann övertygande med 7-4. Michela Cava svarade för fyra poäng i matchen efter tre mål och en assist.

Matchen mellan MODO Hockey och Leksands IF spelades i Husumhallen där det var gästerna som startade matchen bäst sett till målprotokollet. Efter nio minuter hittade Leksands Wilma Johansson nätet bakom MODO-målvakten Klara Peslarova för matchens första mål innan det knappa två minuter senare även stod 0-2 när Gracen Hirschy utökade gästernas ledning. Innan den första perioden var slut klev dock Michela Cava in i handlingarna och satte sitt tolfte mål för säsongen genom en retur fram till 1-2 när det återstod 40 sekunder av den första perioden.

Fem mål i andra och hattrick av Cava bäddade för seger

I den andra perioden tog MODO Hockey över tillställningen och Michela Cava inledde perioden som hon avslutade den andra, genom att bli målskytt och det två gånger om. Först kom Brooke Broquist och spelade Cava som fri vid den bortre stolpen inte gjorde några misstag för kvitteringen till 2-2. Ledningsmålet, och fullbordat hattrick, kom efter ett riktigt viljemål från Cava som tryckte in pucken till 3-2. Leksand kvitterade till 3-3 innan Maja Grundström gjorde 4-3, debutanten Amanda Ahlm 5-3 och Kaitlyn Tougas 6-3 i en minst sagt händelserik andraperiod där MODO Hockey svarade för fem mål.

"Vi gasade efter de första femton minuterna"

I den tredje perioden hade MODO kontroll över händelserna och efter reducering till 6-4 från Leksand i powerplay kunde Brooke Boquist sätta sitt tionde mål för säsongen och spika slutresultatet till 7-4. Efter matchen var det en nöjd huvudtränare i MODO Hockey som sammanfattade matchen på följande sätt:

– Det var inget vidare spel de första femton minuterna då de kändes som att vi inte riktigt var på plats mentalt. Men vi gasade efter det första målet och reducerar sedan matchen innan det fortsatte att rullar på. Det var verkligen roligt att se hur vi lyfte efter det och när vi spelar bra är vi verkligen bra och vi fick även betalt för det i kvällens match, kommenterar Björn Edlund och vill plussa för två spelare förutom hattrick-skytten Michela Cava:

– Amanda Ahlm kommer in och gör sin första match i SDHL och gör det fantastiskt bra där hon även gör mål i debuten. Hon är på rätt plats och läser spelet fint. Sen jobbar Maja Grundström stenhårt i alla lägen och det är roligt att som tränare se en spelare som hela tiden vinner närkamper och gör sitt yttersta för laget.

Hemmamatch på söndag väntar

En dags vila väntar innan nästa match väntar för MODO Hockey som på söndag möter AIK hemma i Fjällräven Center. Matchen startar 12:00 och som vanligt är de utan säsongskort välkomna att lösa biljett i entréhallen i Fjällräven Center. Välkomna på match!