Säkrad plats i SuperElit Top10 för J20

1 december 2019 19:59
Junior

Den gångna veckan har inneburit nya framgångar för MODO Hockeys juniorlag på herrsidan, där J18 befäst sin förstaplats i J18 Elit Norra samtidigt som J20 tagit åtta av nio poäng i helgen och med det säkrat en plats i J20 SuperElit Top10 efter jul.


Veckan har inneburit två matcher i J18 Elit Norra och tre matcher i J20 SuperElit Norra för MODO Hockey och det har varit en minst sagt lyckad helg för föreningen.

Med tre vinster, 7-3 borta mot Timrå, 10-1 hemma mot Östersund och 8-0 hemma mot Kramfors-Alliansen, har MODO Hockey kopplat ett starkt grepp om förstaplatsen i J18 Elit Norra. Med två omgångar kvar är man fem poäng före Luleå och kvar är bortamatcher mot Piteå och just Luleå innan serien är slut.

Det räcker med en poäng under de två avslutande matcherna för att säkra första plats i serien, då MODO Hockey har hela +115 i målskillnad i dagsläget och är 43 mål före serietvåan Luleå.

— I matchen mot Timrå så står vi för en bra arbetsetik matchen igenom. Vi spelar uppoffrande och vi är effektiva och gör mål på en stor andel av våra chanser. När vi sedan möter Österund så har vi ett bra kortpassningsspel över hela isen och spelta vädligt stabilt utan puck. Vi spelar en fin ishockey stora delar av matchen, säger huvudtränare Emil Svelander.

— Söndagens möte med Kramfors startar lite trevande men i mitten av första perioden får vi ordning på passningsspelet och i takt med det ökar också farten och attackerna mot mål. Vi gör en mindre bra andraperiod men kommer igen och avslutar matchen med en stabil tredje. Sammantaget är detta en riktigt bra vecka och killarna ska ha mycket beröm för hur de hanterat veckans matcher, avslutar Emil Svelander.

Säkrad plats i J20 SuperElit Top10

MODO Hockey har haft tre bortamatcher den här helgen i J20 SuperElit Norra och det har varit en framgångsrik turné för klubben. I fredagens match mot Brynäs blev det seger med 4-3 på övertid, en seger som MODO sedan följde upp med att ta alla tre poängen i lördagens möte med Brynäs, även denna gång med 4-3.

De två segrarna innebar att man under söndagen hade möjligheten att säkra en så åtråvärd plats i J20 SuperElit Top10 efter jul, en seger efter full tid var vad som behövdes. Seger blev det och slutresultatet 7-2 grundlades redan i första perioden då man gick ifrån till tremålsledning.

— Vi börjar helgen med att en skön seger mot ett svårspelat Brynäs. Trots en bra inledning så gör de både 1-0 och 2-0 men vårt powerplay tar oss tillbaka till 2-2. Vi känns bättre i sista perioden och i overtime äger vi pucken från start till dess vi avgör, säger huvudtränare Micke Sundell.

— I returmötet gör vi många bra saker i en fartfylld match. Jag tycker vi kontrollerar deras anstormning i tredje bra men de lyckas till slut kvittera i powerplay. Sedan är det oerhört glädjande att grabbarna ändå går för seger och vågar vara kreativa och det lönar sig genom vårt sena segermål med endast sex sekunder kvar av tredje perioden.

"20 av 27 poäng efter novemberuppehållet"

— Vi har bra utdelning i första perioden mot Västerås och matchen igenom gör vi psykologiskt viktiga mål där vi två gånger om kan replikera på deras reduceringar, redan i bytena efter målen, säger Sundell om söndagens match och avslutar:

— Vi tar alltså 20 av 27 poäng här efter novemberuppehållet, det är riktigt imponerande hur gruppen växt ihop. Vinsten idag ger oss plats i Top10 efter jul och helgens segerrecept har varit bra försvarsspel tillsammans med två duktiga målvakter och att vi fått igång vårt powerplay, som nu äntligen kompletterar vårt starka boxplay.