Micke Sundell inför kvartsfinal två mot Örebro HK

28 mars 2019 11:03
Junior

MODO Hockeys J20 vann den första kvartsfinalen mot Örebro med övertygande 9-3. Nu väntar returen på bortaplan och huvudtränare Micke Sundell tror att det blir mot en hungrig motståndare. "Det kommer vara ett krig där nere. Den som vill mest och jobbar hårdast kommer att vinna", säger han.


Det blev en komfortabel seger mot Örebro HK i den första kvartsfinalen för MODO Hockeys J20. Matchen slutade 9-3 och därmed sitter man i förarsätet inför returen.

– Det är jätteskönt att ha 1-0 i matcher. Sen vilka siffror det blev, det är ovidkommande i det här läget. Vi tävlar i antalet matcher där det är först till två som gäller och vi vann den första, säger huvudtränare Micke Sundell.

För Örebro är det mycket som står på spel. Förlust och säsongen är över för deras del. Sundell tror att att hemmalaget kan komma ut väldigt hårt.

– För dem är det "do or die", deras säsong är över om de torskar. Det är klart det kommer vara lite desperation och kanske lite spel där de går på chans. Det kommer krävas en maxprestation från oss för att vinna matchen i morgon, säger han och fortsätter:

– Örebro kommer försöka få ut 100 procent av sina individer. Samma sak gäller för oss och det kommer vara ett krig där nere. Det laget som vill mest och jobbar hårdast kommer att vinna.

Undvika en repris på åttondelsfinalen

I åttondelsfinalen var laget i en liknande situation som nu, man vann stort på hemmaplan men sedan blev det förlust på bortaplan. Nu ska man försöka undvika en repris.

– Jag hoppas att vi lärt oss någonting av det. Men jag tycker inte att det ska vara dom problemen nu när det är en kvartsfinal, säger Sundell.

– Vi försöker få dem att förstå att det krävs hårt jobb hela tiden. Den enskilda inidividen insats är helt avgörande för lagets totala prestation och resultat. Arbetsetiken och de goda vanorna vi har jobbat med hela säsongen, det är inga hemligheter eller konstigheter men det är det som vi måste göra.

Anfallsspelet har laget visat bra prov på, både under åttondelsfinalen och första kvartsfinalen. Nu gäller det att defensiven sitter, då han tror att Örebro kommer att komma ut hårt.

– Spelet i vår egen försvarszon kommer att bli otroligt viktigt. Vi ska vara rejäla, spela enkelt och snabbt, och inte bjuda dem till chanser. Vilket jag såg tendeser på i slutet av segermatchen igår, avslutar Micke Sundell.

Till MODO Channel