MODO Hockey förlänger med Mattias Norlinder

3 april 2019 16:15
Herr

MODO Hockey kan idag glädjande meddela att man skrivit ett seniorkontrakt med backen Mattias Norlinder. "Vi är väldigt glada över att ha skrivit kontrakt med Mattias den kommande säsongen, och att han vill fortsätta vara en del av återväxten i MODO Hockey", säger MODO Hockeys VD, Johan Widebro.


Det står nu klart att MODO Hockey förlänger med Mattias Norlinder som nu gör sin fjärde säsong i föreningen. Han har gått genom J18 och J20 och skriver nu ett seniorkontrakt med klubben.

Säsongen 2018/2019 inledde han i MODO Hockeys J20 men efter jul flyttades han upp till seniortruppen där det blev nitton matcher.

– Jag tycker säsongen har varit bra och väldigt lärorik. Jag har spelat mycket med Tobias Enström som har varit en bra mentor, hjälpt mig och gjort steget upp i seniortruppen lättare, säger han.

På de nitton matcherna som han gjorde blev det nio poäng, fördelat på tre mål och sex assist och den unge backen är nöjd över sin första tid i seniorhockeyn.

– Det gick bättre än jag trodde att det skulle göra. Jag fick mycket speltid direkt från början, vilket inte var något som jag var beredd på, säger Norlinder och fortsätter:

– Jag gick in med inställningen att om jag får ett byte så är jag nöjd. Så det var otroligt roligt att jag fick sådant bra förtroende av Björn och att jag fick den speltid som jag fick sedan jag kom upp efter jul.

Backen ser fram emot den kommande säsongen och har tydliga mål där han vill fortsätta utvecklas, bygga på sig fysiskt och bidra till laget.

– Nu vill jag bidra med mitt anfallsspel och min kreativitet och sen bygga vidare på mitt defensiva spel, bli starkare kring mål och även bygga upp min fysik, säger han och avslutar:

– Det känns väldigt bra att ha skrivit kontrakt och jag ser fram emot ännu en säsong i MODO Hockey där jag kan utvecklas.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2019/2020.

Samtliga sändningar de kommande två veckorna

Under följande datum och tider kommer direktsändningar att presentera nyheter från organisationen och herrlagets trupp för säsongen i HockeyAllsvenskan 2019/2020.

Måndag 8 april 10:00

Onsdag 10 april 10:00

Fredag 12 april 10:00

Måndag 15 april 10:00

Se hela livekalendern i MODO Channel