MODO Hockey vidare i J20-slutspelet efter seger i åttondelsfinalen
Publicerad: 2017-03-17

MODO Hockey eliminerade Djurgården från J20-slutspelet på fredag kväll efter seger med 3-1 i Husumhallen. Målskyttar i matchen för MODO Hockey var Jonathan Léman, Oskar Stål Lyrenäs och Tim Wahlgren när MODO vann matchserien med 2-0 och nu går vidare till kvartsfinal i SM-slutspelet.

Djurgården började första 10 minuterna i Husumhallen i ett rasande tempo där matchen gick på högsta fart vilket märktes av i spelkvalitén i negativ bemärkelse. Efter den inledande pressen från gästerna utan mål tog MODO Hockey över matchbilden något, men inga mål föll i den första perioden som slutade 9-7 i skott.

Två mål i mittakten - MODO avgjorde i tredje

Djurgården tog så ledningen när matchens första mål kom efter 4:20 i den andra perioden. Jonathan Davidsson styrning framför kassen ställde Emil Hedman i MODO-kassen men målet var spelmässigt på inget sätt orättvist. Men hemmalaget skulle kvittera och det endast sex minuter senare när Jonathan Léman avslutade ett anfall från MODO Hockey som rullade runt i anfallszonen där pucken gick som på ett snöre innan backen från backposition sköt ett dragskott i nät för 1-1. Inga fler mål föll i den andra perioden som slutade 10-7 i skott.

I den tredje perioden tog så MODO Hockey ledningen i matchen för första gången där 2-1 kom efter 7:07 när Jakob Stenqvist slog en fantastisk genomskärande passning till Oskar Stål Lyrenäs som hängde pucken rakt upp i kryssen för ett vackert hockeymål. Slutminuterna handledde mestadels om en kvitteringsjakt från ett hårt pressade Djurgården, men Emil Hedman agerade säkert tillsammans med ett kompakt MODO-försvar.

Istället för kvittering satte så Tim Wahlgren 3-1 i öppen kasse efter assist från Jesper Sellgren om är en av spelarna som kan lyftas fram i matchen då han gjorde en stabil insats i defensiven, täckte skott och visade prov på fin puckbehandling matchen igenom. Efter slutsignalen svallade känslorna över, men det lugnade sig och inga matchstraff delades ut i efterhand.