Seger och tre poäng på bortaplan mot Västervik
Publicerad: 2020-11-15
MODO Hockey svarade för tre mål inom loppet av två minuter och sex sekunder i den andra perioden. Det blev grunden till seger med 2-3 på bortaplan mot Västervik under söndag eftermiddag. Anthony Peters svarade för 32 räddningar där målskyttar för MODO Hockey var Aleksi Heponiemi (2) och Edwin Hedberg.

Det föll inga mål i den första perioden i söndagens möte mellan Västervik och MODO, men chanserna saknades inte. Västervik spelade fem mot tre, MODO hade möjlighet i powerplay och Anthony Peters räddade friläge i numerärt överläge.

Tre snabba MODO-mål i den andra perioden

Matchens första mål kom istället i den andra perioden där Edwin Hedberg blev utvisad och Gerry Fitzgerald direktsköt 1-0 efter 2:33. MODO fick sedan två möjligheter i powerplay för kvittering där den andra chansen gav utdelning. Patrik Karlkvist slagskotts-passade till Aleksi Heponiemi som från nära håll styrde in 1-1 efter 11:14.

Det dröjde sedan inte ens två minuter innan matchens nästa mål kom och åter igen var det Aleksi Heponiemi som var målskytt. Efter en räddning från Anthony Peters studsade pucken ut ur MODO-zonen till Heponiemi som iskallt placerade in 1-2 i friläget. Det tog sedan 47 sekunder innan Patrik Karlkvist och Edwin Hedberg kom två mot en och Hedberg avslutade på egen hand fram till 1-3. Med endast en sekund kvar på klockan reducerade Västervik där Viktor Liljegren sköt 2-3 bakom en skymd Anthony Peters.

Inga mål i den tredje perioden

Den tredje perioden inleddes med att MODO Hockey spelade kontrollerat innan gästerna även klarade av ett numerärt underläge efter sju spelade minuter. Västervik jagade kvittering och MODO fortsatte att försvara sig och med tre minuter kvar av perioden plockade även hemmalaget ut målvakten. Västervik etablerade spel i sex mot fem där MODO försvarade sg med näbbar och klor och spelade uppoffrande framför Anthony Peters.

Inga fler mål föll i matchen där samtliga fem kassar kom i den andra perioden. Slutresultatet 2-3 efter 34-27 i skottstatistiken och tre poäng till MODO Hockey som reser vidare på bortaturnén där nästa match spelas på tisdag kväll när MODO reser till Norrköping för att möta Vita Hästen.