Micke Sundell inför första kvartsfinalen mot Örebro

26 mars 2019 13:30
MODO Channel

MODO Hockeys J20 är vidare till kvartsfinal i SM-slutspelet, och under onsdagen väntar första mötet när Örebro HC kommer på besök. "Det ska bli spännande. Jag hoppas det slutar upp lite folk för det är vår sista hemmamatch för säsongen och grabbarna är värda lite publik", säger Micke Sundell i MODO Channel.


MODO Hockeys J20 slog ut Luleå Hockey i åttondelsfinalen. Nu väntar ännu en tuff motståndare när man ställs mot Örebro HC i kvartsfinalen.

– Det känns jättebra. Det var en tuff matchserie mot Luleå. Nu har vi fått vila under måndagen, slickat såren och får träna hårt idag, säger huvudtränare Micke Sundell.

Matchserien mot Luleå blev tuff, och tränaren är nöjd med det spel man visade upp. Åtminstone i match ett och tre.

– Jag tycker att vi gjorde en riktigt bra match här hemma där vi stängde ner dem bra. Sen rann det iväg litegrann, och det var inte riktigt en 6-0 match, säger han och fortsätter:

– Jag är dock inte nöjd med vår prestation under lördagen i Luleå där vi förorade med 6-2. Men sedan var det ett helt nytt MODO som kom ut på isen i söndags. Redan från matchstart tog vi tag i takptinnen och göra 1-0 i powerplay. Sen kunde vi gå i från i andra perioden. Jag är oerhört nöjd med att vi kunde gå vidare från åttondelsfinalen, säger han.

Att laget visade på stor karaktär och reste sig lördagens insats, tror han kan vara av stor nytta i framtiden.

– Naturligtvis är det bra att vi kan vinna matcher som verkligen är "do or die". Det ger oss en trygghet inför framtiden att vi varit med om den processen. Förhoppningsvis ska vi göra processen kort men det är klart att det är bra att ha med i bakfickan,säger Sundell.

Uddamålsförlust i slutet av grundserien

MODO Hockey och Örebro HC mötte varandra i slutet av grundserien. Då blev det en jämn match som Örebro gick vinnande ur och Micke Sundell tror att kvartsfinalen också kan bli jämn.

– Vi mötte Örebro i slutet av serie där vi förlorade med uddamålet på bortaplan, och sen har det varit jämna matcher under säsongen, Säger Sundell och fortsätter.

– Örebro är ett storvuxett lag som spelar samlat och är bra i special teams. Men jag hoppas att det är lite revanschlystnad hos grabbarna och att vi lärde oss av den senaste matchen.

Precis som i de sista två matcherna mot Luleå, så har man även fått tillskott från herrlaget där flera spelare fortsätter sin säsong i J20.

– När vi stod här sist hade vi inte fått in senaste tillskottena från herrlaget. Det kanske viktigaste nu är att killarna som levt med J20 hela säsongen kliver fram och utmanar de som kommer från herrlaget. Det är först då vi får bredden i laget som man måste ha i ett slutspel. Jag tyckte jag såg det mot Luleå, där våra poängspelare som varit med hela säsongen i J20, klev fram och visade att de är minst lika bra, säger han.

Onsdagens match blir också säsongens sista på hemmaplan för J20, oavsett om man tar sig vidare från kvartsfinalen eller inte. Efter det fortsätter nämligen slutspelet med topp fyra i Nyköping.

– Jag hoppas det slutar upp lite folk i morgon för det är vår sista hemmamatch för säsongen och grabbarna är värda lite publik, avslutar Micke Sundell.

Till MODO Channel