Marcel Hossa klar för MODO Hockey

30 januari 2015 11:26

Den slovakiske forwarden Marcel Hossa, 33, förstärker MODO Hockey inför slutet av säsongen. ”Hossa är en notorisk poänggörare men även en kille som jobbar hårt i spelet över hela banan”, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.


Marcel Hossa kommer senast från spel i KHL där han under de sju senaste säsongerna svarat för 237 poäng (124+113) på 351 matcher. Säsongen 2009/2010 vann Hossa skytteligan i KHL när han i Dynamo Riga sköt 35 mål på 56 matcher.

– Hossa är en rutinerad spelare som fortfarande är hungrig. Han är även en ledare på och utanför isen där han närmast varit lagkapten för Dinamo Riga. Vi är i en situation där vi förlorat alldeles för många matcher med uddamålet och hoppas därför att Hossa blir tungan på vågen i täta drabbningar, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet och fortsätter:

– Hossa är en notorisk poänggörare men även en kille som jobbar hårt i spelet över hela banan.

Erfarenhet från KHL, NHL och Olympiska spelen

Marcel Hossa har tidigare spelat i Sverige när han under lockoutsäsongen 2004/2005 gjorde 24 poäng (18+6) för Mora. Slovaken har även representerat Montreal Canadiens, New York Rangers och Phoenix Coyotes i NHL och där totalt svarat för 61 poäng (31+30) på 237 matcher. Hossa är rutinerad i landslaget och har spelat i Slovakiens färger i bland annat tre OS-turneringar.

– Värvningen av Hossa har gjorts möjlig ekonomiskt tack vare fantastiska samarbetspartners samt våra supportrar som engagerat sig i insamlingar, avslutar Svartvadet.

Marcel Hossa kommer att spela i tröja nummer 81 i MODO Hockey och ansluter till laget så snart som möjligt. Kontraktet är skrivet säsongen ut.