Mikael Sundell återvänder till MoDo

3 maj 2022 12:40
HERR

MoDo Hockey fyller på i herrlagets ledarstab.

Klubben har säkrat upp Mikael Sundell som assisterande tränare fram till våren 2024.

"Det ger en stor bredd och ett stort kunskapslyft", säger sportchef Henrik Gradin.


Mikael Sundell var den gångna säsongen assisterande tränare för seriekonkurrenten AIK, men han har ett långt förflutet i MoDo Hockey innan dess.

Bortsett från en sejour i Örnsköldsvik Hockeys bås mellan 2013 och 2016 har han haft ledarpositioner i MoDo Hockeys juniorled sedan 2007. Vid sidan detta har han under flera års tid även fungerat som instruktör på hockeygymnasiet i Örnsköldsvik.

Kommande säsong ska han stå i herrlagets bås, tillsammans med Mattias Karlin och Jonas Holmström.

– Vi hade förmånen att kunna locka hem Micke, och det är vi jätteglada över. Vi får in en resurs till och det här ger oss både en stor bredd och ett stort kunskapslyft till våra två befintliga tränare, säger Henrik Gradin.

Vad innebär det för ledarstaben att Sundell nu kommer in?

– Framför allt att de blir tre stycken, vilket vi känt lite att vi saknat i vinter. Det innebär att tränarna får mer tid till feedback, individuella snack och indivuduell träning. Det blir en resurs extra för spelarna.

Vid sidan av rollen som tränare i MoDo Hockey kommer Mikael Sundell fortsatt att ha ett finger med i spelet på hockeygymnasiet i Örnsköldsvik.

– Han är ett stort hjärta i den verksamheten och kommer att vara med där, men hans fokus kommer att vara på MoDo, säger Henrik Gradin.

Hör vad Mikael Sundell har att säga i MoDo Channel: