Förlust på bortaplan mot Rögle BK
Publicerad: 2016-02-16

MODO Hockey förlorade kvällens viktiga match på bortaplan mot Rögle. Slutresultatet kunde till sist skrivas till 3-2 efter periodsiffrorna 1-1, 2-0, 0-1. Målskyttar för MODO var Gustav Possler och Byron Ritchie.

I det viktiga bortamötet under tisdagskvällen var det MODO Hockey som började piggast och hade det mesta av spelet inledningsvis. Man fick också chansen i power play efter drygt fyra minuters spel. Istället för att man tog vara på den chansen var det istället Rögle som åkte sig till ett två mot ett-läge. Daniel Sylwander sköt ett skott som Adam Reideborn tvingades släppa retur på. Ludvig Rensfeldt var först på returen och satte pucken lågt till 1-0 efter 3:42 i numerärt underläge.

Rögle jobbade sig in i matchen efter ledningsmålet och skapade också en hel del farliga chanser mot MODO-målet. Dock utan att kunna utöka sin ledning. Istället skulle det bli MODO som kom tillbaka i matchen efter 14:34, detta när Carl Grundström kom in från högra sarghörnet och fångade upp en lös puck. Skottet från Grundström tvingade Rögles målvakt Lars Volden att lämna en retur som Gustaf Possler lyckades trycka in under målvaktens arm till 1-1.

Sammanlagt en jämn första period där lagen hade övertaget varsin halva. Något irriterat i bägge lagen som sig bör när viktiga poäng stod på spel. Skottstatistik i första perioden 10-9.

Två tidiga mål för Rögle i början på andra perioden

Rögle var det lag som hade taktpinnen i den större delen av den andra perioden. Man tog också ledningen i matchen efter 5:31 när man lyckades med ett längre anfall i MODO-zonen. Pucken hamnade hos Almen Bibic uppe på blålinjen som sköt, Patrick Cehlin höll sig sedan framme och styrde in 2-1.

Det hann inte gå en minut efter Rögles ledningsmål innan man ökade på ledningen ytterligare. Mathias From fångade upp pucken i mittzonen och tog sig snabbt in i MODO-zonen. Froms skott kom utanför tekningscirklarna och tappades in av Reideborn till 3-1 efter 6:13.

MODO Hockey bytte målvakt efter 3-1-målet, Jonatan Bjurö kom in och släppte inte in ytterligare mål trots att hemmalaget fortsatte skapa chanser. MODO kom igång i slutskedet av perioden och fick dubbla chanser i power play de sista fem minuterna. Detta utan att man lyckades reducera, närmast kom Emil Pettersson genom ett skott i stolpen. Sammanfattningsvis en rättvis ledning för Rögle efter två perioder. Skottstatistik 9-6.

Sen reducering av Byron Ritchie

Rögle höll MODO borta från målet större delen av den tredje perioden. Mycket tack vare uppoffrande försvarsspel och en del svettiga räddningar från Lars Volden. MODO fick dock in en reducering till 3-2 efter 18:39 när Byron Ritchie styrde in ett skott från Noah Welch från blålinjen efter tekning. MODO fortsatte att trycka på i Rögle-zonen efter sitt mål, dock utan resultat. Rögle tog sammanlagt en rättvis seger mot ett MODO som inte nådde ända fram i kvällens match. Något som även Andreas Johansson var inne på efter matchen i sina kommentarer till CMore:

- Idag kommer vi inte upp i nivå egentligen någonstans. Helhetsmässigt en sämre match än förra gången vi var här. Vi tappar konceptet efter deras 2-1 och gör en push i tredje men når inte fram. Vi går vidare, vi har nio matcher kvar och det finns inga anledningar att tycka synd om sig själv. Det är många poäng kvar att spela om.

Skottstatistik i den tredje perioden, 6-18. Totalt 25-33.

MODO Hockey vänder nu hemåt för match mot Färjestads BK på torsdag den 18 februari. Köp biljetter här och stöd laget på plats i Fjällräven Center!