MODO stod upp bra mot HV71
Publicerad: 2020-09-13
Dam
MODO Hockey stod upp bra mot förra årets finallag HV71 när lagen möttes i den andra omgången av SDHL på söndagen. Hemmalaget HV71 vann till slut med 3-1 men en bra insats från MODO gjorde att det var spännande hela vägen in till slutsignalen.

MODO Hockey gästade förra årets finalister HV71 när det var dags för andra matchen för SDHL-säsongen, fyllda av självförtroende efter att ha besegrat Göteborg med 5-1 i lördagens match. HV71 kom till matchen med en förlust mot Luleå i bagaget och hemmalaget satte högsta fart redan från början och satte hård press på MODO.

HV71 fick också ett tidigt powerplay där man skapade ett par bra chanser men MODO Hockey kunde stå emot trycket utan att något mål föll. Men det kraftiga spelövertaget för HV71 gav till slut resultat och Elin Svensson kunde göra 1-0 bakom en chanslös Klara Peslarova i MODO Hockeys mål.

Efter målet jämnade spelet ut något och trots ett lätt övertag för HV71 så skapade MODO Hockey några lägen, bland annat hade Maja Grundström ett friläge men avslutet överlistade inte målvakten.

Carlsson med reduceringen

Gästande MODO började den andra perioden betydligt bättre än den inledning man fick på matchen och man skapade en farlig chans när Lore Baudrit från nära håll försökte trycka in kvitteringen, men utan att lyckas. Trots bättre spel från MODO var det HV71 som gjorde matchens andra mål då Felicia Wikner-Zienkiewicz styrde in 2-0.

Men MODO fortsatte göra en bra period och mitt i perioden tog Olivia Carlsson hand om pucken efter att Paula Bergström skjutit från blålinjen och detta ställde målvakten helt, vilket gav Olivia Carlsson öppet mål och det läget missade inte kaptenen utan 2-1 var ett faktum.

Slutminuten i perioden innebar spel fem mot tre för MODO och en bra chans skapades, men inget mål och efter 40 spelade minuter var det 2-1 på tavlan.

HV71 kunde hålla undan

MODO gjorde en bra match och förutom kortare partier så var man med i matchen och stod upp bra mot HV71. I målet gjorde Klara Peslarova ytterligare en stark insats och hela laget jobbade hårt över 60 minuter.

Det blev dock förlust till slut, detta efter att HV71 gjort 3-1 knappt sex minuter in i sista perioden, ett mål som tillkom när pucken studsade okontrollerbart framför Peslarova och Danielle Stone kunde till slut peta in målet.

Det innebär att MODO Hockey vänder hemåt med tre av sex poäng från den första helgens matcher i SDHL. Nu väntar två matcher på hemmaplan nästa helg då Linköping och Djurgården kommer på besök.