Hans Särkijärvi huvudtränare för MODO Hockey

5 april 2017 08:00

MODO Hockey har idag glädjen att presentera Hans Särkijärvi som huvudtränare för den kommande säsongen. ”Hans Särkijärvi är en kompetent tränare och en bra person som är känd för att vara en prestigelös ledare som alltid jobbar stenhårt och gör sitt yttersta”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Michael Sundlöv.


Hans Särkijärvi är kontrakterad som huvudtränare i MODO Hockey och har erfarenhet från över 400 matcher som spelare i högsta ligan samt en efterföljande karriär som huvudtränare under 13 säsonger. Den senaste säsongen har Särkijärvi, 60, arbetat som domarcoach för SHL.

– Hans Särkijärvi har tidigare gjort en liknande resa som den MODO Hockey nu gör. Han vet därför att det krävs tålamod och kontinuitet i det dagliga arbetet. Det är någonting vi står för och det är något som han verkligen står för, kommenterar MODO Hockeys sportchef Michael Sundlöv och avslutar:

– Vi ska nu hitta ett spel utifrån våra förutsättningar och ett spel som leder till att vi är med och tävlar i de roliga matcherna i slutet av säsongen. Hans Särkijärvi är den rätte ledaren och tränaren för att ta oss dit.

”Mängder av utvecklingsbara spelare på väg framåt”

Hans Särkijärvi har en diger meritlista med huvudtränaruppdrag i Södertälje SK, Skellefteå AIK, Linköping HC och Djurgårdens IF:s J18-, J20- och representationslag i såväl SHL som HockeyAllsvenskan. Nästa adress blir Örnsköldsvik och MODO Hockeys lag i HockeyAllsvenskan 2017/2018.

– Det här är en spännande utmaning där jag haft ett bra år borta från båset där jag kunnat spendera tid med min familj och där det ändå vuxit fram en vilja att återgå till jobbet som huvudtränare. MODO Hockeys juniororganisation har verkligen levererat och har mängder av duktiga och utvecklingsbara spelare på väg framåt i sina karriärer, kommenterar Särkijärvi och fortsätter:

– Jag vet av erfarenhet att förtroende från föreningen i kombination med hängivna spelare skapar bra förutsättningar för utveckling av unga spelare. Jag har tidigare varit med om det under min tid i Djurgårdens organisation men även under tiden i Skellefteå där det kom fram många talangfulla spelare. En stor anledning till att jag vill vara en del av MODO Hockey är föreningens och sportchefens förtroende för huvudtränaren att ta ansvar för att utveckla talanger och tänka långsiktigt.

Vilket spel krävs i HockeyAllsvenskan för att nå framgång?

– Jag kommer inte att utveckla det närmare just nu utan det är en diskussion och en dialog som måste föras tillsammans med sportchefen och juniorledarna. Det handlar även om vilka spelare vi har att tillgå där vi först ska hitta en gemensam väg innan vi går vidare in på detaljerna. Men vad alla inblandade måste förstå är att det kommer krävas ett enormt hårt jobb från samtliga, kommenterar Särkijärvi och avslutar med vad han anser vara sina styrkor som ledare och huvudtränare:

– Jag har varit med länge och tidigare utvecklat unga spelare där det handlar mycket om tålamod. Är man som spelare vetgirig för att ständigt utvecklas får man mitt förtroende. Jag är även konsekvent och följer den linje vi tillsammans beslutat oss för.

Kontraktet mellan Hans Särkijärvi och MODO Hockey är skrivet för 1+1 år. Hans Särkijärvi var tillsammans med VD Johan Widebro på plats när MODO Channel direktsände klockan 11:00 (frivisning).

Repris från MODO Channels direktsänding