Austin Farley klar för MODO Hockey

18 maj 2016 08:45

MODO Hockey och Austin Farley har tecknat avtal för den kommande säsongen. Forwarden kommer senast från fyra säsongers spel i collegeligan WCHA. ”Farley är en intressant spelare som är mindre i storlek men visat upp ett stort spel i den traditionellt bästa collegeligan i USA. Kvalitén på ligan ligger över lag någon stans i den övre tredjedelen av HockeyAllsvenskan och Farley har där visat att han är en hungrig, ettrig och riktigt bra hockeyspelare med ett inre driv för att ta nästa steg i karriären”, säger sportrådets Anders Hedberg.


Forwarden Austin Farley är 22 år gammal och har de senaste fyra säsongerna svarat för 46 mål och 60 assist för 106 poäng på 144 matcher i WCHA för University of Minnesota Duluth Bulldogs. Duluth är en stad i Minnesota och är på många sätt liknande Örnsköldsvik med både riktiga vintrar och även skogar samt närheten till vatten. Farley kommer ursprungligen från en förort till Chicago, har sex stycken syskon och har nu tagit sin universitetsexamen i Communication i Minnesota innan flytt till Sverige och Örnsköldsvik väntar för spel i MODO Hockey den kommande säsongen.

– Precis som det som gäller alla yngre spelare handlar det om att hela tiden ta tydliga steg framåt i utvecklingen för att vara en betydligt bättre spelare i slutet av säsongen, säger sportrådets Anders Hedberg och avslutar:

– Vi vill inte lägga för höga förväntningar på Farley men några spelare som gjort liknande resor och blivit framgångsrika är exempelvis Ryan Lasch, Broc Little och Spencer Abbott där vi har förhoppningar att Farley kan få en riktig skjuts framåt i MODO Hockey. Vi hoppas och tror att han kan tillföra kvicka fötter och visa upp att han är en riktigt ambitiös kille. Allt vi sett från honom i scoutingen är lovande och vi har även fått bra referenser på honom som person från tidigare tränare.

Austin Farley ansluter till MODO Hockey under juli månad och kontraktet gäller för säsongen 2016/2017.

Se även: Austin Farleys spelarprofil hos umbbulldogs.com