Utjämnat i kvartsfinalserien
Publicerad: 2023-03-19
MATCHRAPPORT
Vi kunde inte upprepa historien i Hägglunds Arena och nu är det 1-1 i matchserien mot AIK. Gästerna vann med 4-3 efter sudden death i söndagens uppgörelse.

Precis som i fredagens match fick vi en smakstart med ett tidigt mål; denna gång i powerplay sedan Johan Södergran och Nick Halloran kontrat i hög fart och den sistnämnde rakat in pucken på framspelning från den förstnämnde.

AIK utjämnade med ett lika delar turligt och skickligt "baseballslag" men vi återtog sedan ledningen i andra perioden, återigen genom en prickskjutande Nick Halloran.

2-1 blev även 3-1 i tredje när Mikkel Aagaard stänkte in en puck från högerkanten, men trots övertaget kunde vi inte knyta åt säcken. AIK både reducerade och kvitterade innan perioden var över och i förlängningen kom kallduschen 3-4.

TRÄNARKOMMENTAR

Jonas Holmström:

– I första perioden tycker jag att de får ner vår fart lite, men i andra tycker jag att vi kommer ut och trycker ner dem och gör en ganska bra period. En av de bättre sett över de här två matchera. Det fortsätter likaså i början av tredje, men tyvärr gör de två mål på lite udda situationer sedan. Tvåan är olycklig och på trean förlorar vi tre kamper i rad.

– På det stora hela tycker jag ändå att vi kommer upp och ser mer ut som vi vill se ut. Självklart är det surt att förlora, jag tycker att det var värt ett lite bättre öde.

– Det hade varit naivt att tro att vi skulle vinna med 4-0. Nu står det 1-1 och då går vi därifrån, vi ska vinna nästa match och det finns ingenting annat.

EFTERSNACK

Se reprisen av vårt direktsända eftersnack i MoDo Channel Premium; gästade gjorde Jonas Holmström, Mikkel Aagaard och Sebastian Ohlsson.

{!A}

MATCHFAKTA

Modo Hockey-AIK 3–4 (1–1, 1–0, 1–2, 0–1)

Första perioden: 1–0 (3.31) Nick Halloran (Johan Södergran, Daniel Brickley) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (17.03) Nick Halloran (Daniel Brickley, Mikkel Aagaard) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–1 (3.40) Mikkel Aagaard (Theodor Niederbach, Nick Halloran) spel fem mot fyra.

Publik: 3812

NÄSTA MATCH

Det är tätt på given i slutspelet och lagen åker nu söderut, till huvudstaden, för att göra upp igen på tisdag på Hovet. Därefter är det ytterligare en match på samma spelplats på torsdag kväll. Båda matcherna startar klockan 19.00.

NÄSTA HEMMAMATCH

Oavsett hur de kommande två matcherna slutar vet vi att det blir hemmamatch i Hägglunds Arena nästa lördag, med nedsläpp klockan 18.30. Vi återkommer under måndagen med information om biljettsläppet till den matchen!